Britten begeren Audi's, maar wat is jouw droomwagen?

Audi A3 droomauto 2023

Zeg je ‘Dream Cars’, dan denk je waarschijnlijk meteen aan Ferrari’s, Lamborghini’s en ander exotisch lekkers. Brits onderzoek wijst echter uit dat we vaak realistischer dan dat dromen, want daar staat Audi aan de top van de wish list... Maar wat met ons Belgen?

Stel je voor: je mag uit alle auto’s ter wereld kiezen welke je nu in je garage wil hebben, en geld hoeft eigenlijk geen probleem te zijn. Als autoliefhebber schieten je waarschijnlijk meteen oppermachtige stations zoals de BMW M3 Touring, leefbare beesten zoals de Aston Martin DBX en Lamborghini Urus of bloedsnelle GT’s à la Ferrari Roma te binnen, maar niet iedereen is autoliefhebber… En ook zij hebben droomauto’s.

Audi en… Ford?

Zoekerstessite AutoTrader heeft namelijk aan 1.500 Britse automobilisten gevraagd welke auto zij het meeste begeren, en die waren het kennelijk niet eens met al onze voorstellen hierboven. Zo kwam de Audi A3 naar boven als meest gewilde auto, en de nummer twee is eigenlijk nog verrassender. Daar staat namelijk de Ford Fiesta, dus Ford heeft nu misschien wel even spijt van zijn plannen om de hatchback op pensioen te sturen. Op de derde plek staat gewoon de Volkswagen Golf, en het is eigenlijk wachten op de vierde en vijfde plaatsen voor we premium-SUV’s tegenkomen. Dat zijn dan wel niet de minsten, met de Mercedes G-Klasse op vier en de BMW X5 op vijf. Op de zesde positie vinden we zowaar een EV in de vorm van de Tesla Model S, en pas daarna begint de lijst te lijken op wat we zouden verwachten met Porsches, Bugatti’s en Lamborghini’s.

Top 10 droomauto's UK

De onderzoekers zorgden er trouwens ook voor dat telkens minstens 300 van de respondenten behoorden tot een specifieke generatie, en ook dat levert interessante cijfers op. Zo droomt ‘Generatie Z’, geboren vanaf 1997 en daarmee de jongste autorijdende generatie, het meeste van een Audi gevolgd door Tesla en Volkswagen. Bij de ‘Millennials’, geboren tussen 1981 en 1996, staat Audi eveneens op één met Volkswagen op twee en BMW op drie. Bij ‘Generatie X’ uit de periode 1965 tot 1980 wordt Audi dan weer ingehaald door Ford met Volkswagen op drie, maar voor ‘Baby Boomers’ geboren tussen 1946 en 1964 staat Audi weer aan de top. Zij zijn ook de enigen die heuse sportwagens in hun top-drie plaatsen, met Aston Martin op een tweede plek gevolgd door Volkswagen.

Weet wel dat dit onderzoek een populatie van uitsluitend Britse automobilisten bevraagd heeft. Dat kan de voorkeur voor Ford — dat historisch toch enigszins met Groot-Brittanië verstrengeld is — en Aston Martin verklaren, al maakt dat de Audi-heerschappij niet minder opmerkelijk. Dus vragen wij aan u Belgen: wat zijn de auto’s van jullie dromen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Dirk Groven 13:55
afbeelding van Dirk Groven

Porsche 911 Dakar

Autofreak 15:09
afbeelding van Autofreak

Opel Omega Lotus.

Toon Smeyers 10:41
afbeelding van Toon Smeyers

Land rover defender

this 13:19
afbeelding van this

Porsche Panamera Turbo S, omwille van de kofferruimte. Anders werd het wel een Koenigsegg Gemera.

John 01:56
afbeelding van John

Een Audi RS6 Avant of een Porsche Taycan Sport Turismo

GLENN 10:30
afbeelding van GLENN

E46 M3 CSL

Yves 01:49
afbeelding van Yves

Audi rs6 of bmw m5

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws