Lamborghini lost meer plaagbeelden van nieuwe Countach

Lamborghini Countach teaser 2021

Teaserberichten van een nieuw model de wereld in sturen is wat speels plagen. Maar een iconische naam als de Countach twee keer droppen en nog steeds niks lossen? Dat is bijna pestgedrag.

Ben je zoals ondergetekende opgegroeid in de jaren 80 en 90, dan is de kans groot dat je een poster van een Lamborghini Countach aan de muur had hangen of er op zijn minst een speelgoedversie van had. Nu de vijftigste verjaardag van het wereldberoemde Bertone-ontwerp nadert, haalt Lamborghini de illustere naam weer van onder het stof.

De Italianen zijn zich terdege bewust van het imago van hun 80s-icoon, en spelen dat ook volop uit in het teaserfilmpje dat ze enkele dagen geleden prijsgaven. Maar meer dan “de nieuwe Lamborghini Countach komt eraan” lossen ze vandaag nog steeds niet. Of het dus echt om een volledig nieuw model gaat, een Avenatdor-opvolger of om een speciale versie, is dus niet duidelijk.

Lamborghini Countach teaser 2021

In de wandelgangen wordt er wel gefluisterd dat de Sián het vertrekpunt voor deze Countach vormt. Of toch al zeker zijn hybride aandrijflijn, met 6,5 liter grote V12 met elektro-ondersteuning en supercondensatoren. Wel lijkt het nieuwe model enkele stijlelementen van de Countach van weleer over te nemen, zoals de kolossale luchthappers achteraan en de lage snuit vooraan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités