Polestar 4 komt eraan: “snelste model” wordt nog deze maand onthuld

Polestar 4 teaser 2023

Polestar-fans kunnen in hun polletjes wrijven, want er zit nog maar eens groot nieuws aan te komen. Zo belooft het merk nog deze maand het doek te trekken van zijn vierde model. Dat wordt natuurlijk opnieuw een elektrische auto, maar Polestar geeft nog een paar andere hints naar wat we mogen verwachten.

Polestar is nu echt op dreef. Na al zo’n vier jaar op het — toegegeven, best geslaagde — smoelwerk van de Polestar 2 te kijken, trakteren ze ons plots op twee nieuwkomers in pakweg een half jaar tijd. In oktober vorig jaar maakten we namelijk al kennis met de Polestar 3, een forse SUV, en die krijgt nog deze maand gezelschap van de Polestar 4. En als we de Zweden mogen geloven, wordt dat er eentje om rekening mee te houden.

Helemaal op schema

In een nieuwe teaser laat Polestar namelijk alvast weten dat de aankomende 4 de snelste auto in hun gamma zal worden. Dat betekent dus dat de nieuwkomer niet alleen de Polestar 2 BST Editions achter zich zal laten, maar ook de 510 pk sterke topversie van de Polestar 3. Daarover verklapt topman Thomas Ingenlath trouwens ook al dat de 4 niet gewoon een hertekende versie van die 3 zal worden, maar een grondig andere auto. Het nieuwe model zou volgens de fabrikant zelfs de binnenruimte van een SUV weten te combineren met de aerodynamica van een coupé, dus het is bevestigd: de Polestar 4 wordt een SUV-coupé.

Polestar Twitter teaser 2023

Dat laatste wist de aandachtige Polestar-volger eigenlijk al langer dan vandaag, want een tweetal weken geleden pochte Ingenlath nog met de strakke planning van zijn merk door de aankomende modellen in camouflage te tonen. Daar zat toen dus ook de Polestar 4 bij, maar die was niet alleen. Daarnaast kwam ook de Polestar 5 nog eens in beeld, een berline die we in de loop van volgend jaar mogen verwachten, en omstreeks 2026 is het de beurt aan de Polestar 6 als elektrische roadster. Eerst krijgen we zoals beloofd deze Polestar 4 in vol ornaat te zien, en dat gebeurt op 18 april.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws