Ruim 300 pk en een stekker: Mazda plaagt met CX-60

Mazda CX-60 Teaser 2022

In aanloop naar zijn onthulling laat Mazda alvast het licht schijnen op een stukje koplamp van zijn eerste plug-inhybride, de CX-60. Daarnaast geef de constructeur ook wat eerste informatie over het model vrij, en die bevestigt zowat alles wat we verwachtten op één puntje na…

Na lang afwachten kunnen ze ook bij Mazda niet om de plug-inhype heen. De constructeur voorzag zijn modellen dan wel van mild-hybride techniek, bracht een dikke twee jaar geleden zijn allereerste EV op de markt en sprong eind vorig jaar nog op de full hybrid-kar middels een staaltje Toyota-adoptie maar op een stekkerhybride bleef het wachten. Tot nu, want volgende maand trekken de Japanners het doek van de CX-60.

Eerste van de nieuwe familie

Tot dan moeten we het stellen met teaserplaatjes, en Mazda heeft daar nu een eerste van de wereld in gestuurd. Daarop zien we een dynamisch gevormde koplamp zoals we die van het merk gewend zijn, al is het LED-stripje dat doorloopt tot in de grille wel nieuw. Nog interessanter is de informatie die de constructeur onder de foto plaatst, want daarin maken we voor het eerst officieel kennis met zijn aandrijflijn. De CX-60 wordt zoals verwacht een plug-inhybride, en in het vooronder komt een 2.5-liter viercilinder benzinemotor te liggen. Alles samen zou het apparaat “ruim 300 pk” naar de wielen moeten brengen. Welke wielen dat precies zijn geeft Mazda nog niet mee.

“Maar wacht,” horen we je al denken, “ging de CX-60 geen zes-in-lijn krijgen?” Inderdaad: die geruchten doen al sinds lange tijd de ronde maar Mazda bevestigt daarover nog niets, net als over de roddels dat deze auto achterwielaandrijving zou krijgen. Het kan dus zijn dat er nog motorisaties bijkomen, al is het nog maar de vraag of die de oversteek naar Europa dan wel zullen maken. Het is ook mogelijk dat Mazda zijn nieuwe zescilinder spaart voor de andere modellen van zijn ‘Large Product Group’, want de constructeur plant ook nog een CX-70, CX-80 en CX-90. Uitsluitsel krijgen we op 8 maart, wanneer Mazda deze eerste telg onthult.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités