Rezvani belooft nieuwe ‘Beast’ met ruim 1.000 pk

Rezvani Beast teaser 2022

Rezvani heeft nog eens van zich laten horen in de vorm van twee veelbelovende plaagplaatjes. Daarop krijgen we een gloednieuwe generatie van de ‘Beast’ te zien, maar de beelden zelf zijn nog niet het spannendste aan de teaser. De kleine fabrikant belooft namelijk een vermogen van meer dan 1.000 pk.

“Alweer een nieuw automerk,” horen we je al denken, maar dat klopt niet helemaal. Het Amerikaanse Rezvani bestaat namelijk al een klein decennium, en gaf ons in die tijd een aantal opmerkelijke modellen. Zo kregen we in 2015 de Beast te zien, en dat was in de basis een Ariel Atom met een even knappe als lichte carrosserie uit koolstofvezel eroverheen gespannen. Later waardeerde het de Jeep Wrangler ook op tot de kogelvrije Rezvani Tank, die tijdens de overgang naar zijn tweede generatie voorzien werd van meer dan 1.000 pk aan vermogen. Dat trucje willen de Amerikanen nu ook gaan toepassen op hun nieuwe Beast.

Twin-turbo-middenmotor

Dat beloven ze althans in de beschrijving bij hun nieuwste teaser, waarop we het silhouet van de nieuwe Beast al mogen bekijken. Daaruit blijkt dat de tweede generatie meteen voorzien wordt van een dak; iets waar we voorheen op moesten wachten tot de Beast Alpha het gamma een dik jaar later vervoegde. Rezvani belooft echter wel dat ook de nieuwe Beast “exotische deuren” krijgt, want de voorganger beschikte een soort naar voor scharnierende schuifdeuren. Aan de beelden te zien lijkt het ons echter onwaarschijnlijk dat de nieuwkomer zich nog steeds op de Ariel Atom baseert, aangezien de cabine aanzienlijk meer naar voor geplaatst zit zoals we gewend zijn van auto’s met middenmotor.

Ook over de krachtbron geeft Rezvani trouwens al een paar eerste details vrij: die zou goed zijn voor ruim 1.000 pk. Dat deed ons meteen teruggrijpen naar de specificaties van de Tank aangezien die met dezelfde cijfers pocht, maar daaruit blijkt al snel dat de Amerikanen niet gewoon dezelfde motor overnemen. Daar schuilt namelijk een 6.2-liter V8-blok met een supercharger in, en Rezvani spreekt over een blok met twee turbo’s voor de nieuwe Beast. Voorlopig blijven we dus met veel vragen zitten in afwachting van zijn onthulling in de zomer, maar één ding is zeker: deze kleine fabrikant lééft.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités