BMW eindigt productie i3 met beperkte 'HomeRun Edition' (2022)

BMW i3 HomeRun Edition 2022

Het is officieel gedaan met de i3, want BMW heeft de laatste tien exemplaren van de elektrische hatchback gebouwd. Die worden dan ook getrakteerd op een exclusieve uitrusting onder de noemer 'HomeRun Edition'.

Het zat er al even aan te komen, maar nu is bij BMW toch echt de laatste i3 van de band gerold. De eigenzinnige EV rondt daarmee een carrière van bijna negen jaar af, en dat viert de Duitse constructeur op gepaste manier. Zo stoppen ze de allerlaatste tien exemplaren om de productiehal te verlaten in een unieke aankleding met twee knappe lakkleuren en natuurlijk alle denkbare opties.

Alle toeters en bellen

Hoewel de i3 het in al die tijd bij één generatie hield, onderging het model toch een aantal wijzigingen. Zo groeide de accucapaciteit door de jaren heen van 22 naar ruim 42 kWh, en steeg de actieradius mee van amper 130 kilometer tot 307 kilometer bij de nieuwste exemplaren. Die vroegere modelletjes maakten dat dan wel goed door een 'range extender' aan te bieden in de vorm van een tweecilindermotortje op benzine. In zijn laatste bouwjaren kon je de i3 ook als 'i3S' bestellen, die het vermogen van 170 naar 184 pk tilde en sportievere ophanging introduceerde.

BMW i3 HomeRun Edition 2022

Dat model werd dan ook als basis gebruikt voor deze 'HomeRun Edition', die in zekere zin de som van alle i3's wil zijn. Om te beginnen steken vijf van de tien exemplaren in het Frozen Dark Grey en de andere vijf in Frozen Red II, allebei matte tinten uit het BMW Individual-gamma. Het uiterlijk wordt afgewerkt met een glanzend zwart dak en zwarte 20-inchvelgen, terwijl binnenin zowat alle denkbare opties aangevinkt werden. Reken dus op een panoramadak, lederen bekleding in een truffeltintje en een Harman Kardon-geluidssysteem.

In de bovenste lade

De 'HomeRun'-naam verwijst uiteraard naar het laatste stukje dat honkbalspelers moeten afleggen voor ze het grootste aantal punten scoren. Dat is in zekere zin toepasselijk, want amper enkele dagen geleden bereikte BMW het totale cijfer van 250.000 gebouwde i3's. Ondanks de nogal Amerikaanse bijklank van de special edition zijn alle 'HomeRun Editions' bestemd voor Europese klanten.

BMW i3 HomeRun Edition 2022

De tien exemplaren — en daarmee dus alle i3's — zijn wel al uitverkocht, want de kopers mochten de productie van hun auto persoonlijk bijwonen in de fabriek in Leipzig. Die wordt nu klaargestoomd voor de bouw van nieuwe, elektrische Mini-modellen. De i3-naam houdt BMW waarschijnlijk in de bovenste lade voor een elektrische versie van de 3 Reeks.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Dominique 08:30
Portrait de Dominique

Zalig autootje. Wij hebben er een gehad. Net een gocart. Was wel een trendsetter in de tijd.
Maar vooral de range doet hem de nek om denk ik.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités