LEGOfans: Vijf late kerstcadeaus voor de LEGO-lievende Autofan (2022)

Lego McLaren Formule 1 2022

Kerstmis staat voor de deur, dus de tijd is gekomen om het wereldwijde web te doorspitten op zoek naar creatieve cadeaus. Heb je echter nog niks gevonden? Dan biedt deze lijst met LEGO-ideeën soelaas... Zolang je de naam van een autoliefhebber getrokken hebt, wel te verstaan.

De eindejaarsperiode gaat telkens gepaard met een aantal uitdagingen, en die zijn doorgaans even talrijk als het aantal personen waar je cadeautjes voor moet vinden. Tenzij er daar Autofans tussenzitten, natuurlijk, want daarvoor vind je ideeën bij de vleet. Is een nieuwe multiriem je echter iets te praktisch of zo'n geurboompje wat te klassiek? Dan kan je ook altijd in het LEGO-assortiment binnenkijken voor automobiel vertier, en dat geldt niet alleen voor de jongste ontvangers...

McLaren Formule 1 Racewagen

Lego McLaren Formule 1 2022

Deze Formule 1-wagen van LEGO Technic is namelijk allesbehalve eenvoudig vormgegeven. Net als het origineel beschikt hij over een V6-motor met bewegende zuigers, functionele ophanging en een differentieel dat je zelf nauwkeuring in elkaar moet steken. De ontwerpers gingen dan ook te rade bij het team van McLaren Racing om dit speelgoed voor grote mensen zo realistisch mogelijk te maken. Het resultaat is een modelauto uit 1.432 onderdelen, die je in je denkbeeldige pitstraat parkeert vanaf 199,99 euro.

Porsche 99X Electric Formule E

Lego Porsche Formule E 2022

Vind je zo'n vervuilende Formule 1-wagen toch maar een verkeerde kerstboodschap sturen? Dan kan je op de LEGO-site ook terecht voor een milieubewuster alternatief in de vorm van deze Formule E-wagen van het TAG Heuer Porsche-team. Net als de McLaren hierboven maakt deze Porsche deel uit van de Technic-lijn, waardoor enig vakmanschap vereist is om het model in elkaar te kunnen steken. Daarna komen de 422 steentjes tot leven dankzij een app met virtual reality en kan je de racer lanceren dankzij twee pull-backmotoren (en natuurlijk helemaal opnieuw beginnen bouwen indien je een muurtje raakt). Dat alles voor 49,99 euro.

Mercedes-Benz Zetros Trial Truck met app-bediening

Lego Mercedes Zetros Trial Truck 2022

Liever toch iets meer controle? Dan biedt LEGO Technic een heuse racevrachtwagen aan in de vorm van deze Mercedes-Benz Zetros Trial Truck. Dit LEGO-model bestaat uit 2.129 onderdelen, en eens klaar beschikt de Zetros over een functionele versnellingsbak, werkende ophanging, een gedetailleerde motor en zelfs het eerste sperdifferentieel in LEGO's geschiedenis. Dat is echter nog niet het indrukwekkendste, want je kan de racetruck nadien op afstand besturen door middel van de CONTROL+-app. Je moet er wel wat voor over hebben, want de Zetros Trial Truck kost je 329,99 euro.

Ferrari Daytona SP3

Lego Ferrari Daytona SP3 2022

Het kan echter nog duurder, want deze Ferrari Daytona SP3 overtroeft ze allemaal met zijn prijskaartje van 449,99 euro. Dat is ook niet de enige manier waarop deze creatie realistisch is, want het 1:8-schaalmodel barst zowat uit zijn voegen van de snufjes. Reken dus op een V12-motor met bewegende zuigers, een sequentiële achtversnellingsbak en vlinderdeuren. Die laatste geven toegang tot het felblauwe interieur, dat net als bij de originele SP3 gecontrasteerd wordt met de kenmerkende rode buitenkleur. De ontvanger kan dus maar beter de agenda vrijmaken, want met 3.778 onderdelen is die er gemakkelijk 12 uur mee zoet.

BMW M 1000 RR

Lego BMW M 1000 RR 2022

We zijn niet zeker of je het al gehoord hebt, maar BMW's Motorsport-afdeling vierde dit jaar zijn 50ste levensjaar. Dat geldt niet alleen voor hun legendarische auto's, want de Duitsers bouwen sinds vorig jaar eveneens een bloedsnelle motorfiets. Als dat meer binnen de interesse van je doelpubliek ligt, moet je deze M 1000 RR van LEGO Technic zeker gezien hebben. Die geeft je de kans om BMW M's eerste motorfiets zelf in detail te bouwen in een schaal van 1:5, inclusief functionele drietraps versnellingsbak en vier-in-lijnmotor. Je betaalt er op de LEGO-site 249,99 euro voor.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
John 21:41
Portrait de John

Ik zou toch liever een Porsche 911 (targa) (Lego 10295) willen :-)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités