'Defender Sport' op komst: Land Rover werkt aan kleinere, elektrische Defender

Land Rover Defender EV DC100 2023

Land Rover heeft veel in zijn gamma, maar een EV is daar nog geen deel van. Daar moet in de komende jaren echter verandering in komen want de Britten werken aan een gloednieuw, elektrisch platform voor compactere modellen... En daar komt ook een nieuwe Defender op te staan.

Even geleden pakte Land Rover uit met fascinerend nieuws, want dat nieuws deed ons er even aan twijfelen of we nog wel 'Land Rover' mochten zeggen. Zo zouden de namen 'Discovery', 'Range Rover' en 'Defender' uitgroeien tot afzonderlijke merken onder de JLR-vlag, net zoals Jaguar dat al is. Om jezelf een volwaardig merk te kunnen noemen heb je echter meerdere modellen nodig, en dat is voor Discovery en Range Rover wel het geval maar niet voor Defender... Tijd dus voor versterking.

Compacter én elektrischer?

Op een conferentie voor investeerders heeft kersvers JLR-CEO Adrian Mardell namelijk bevestigd dat er ook een Defender zal komen op het nieuwe EMA-platform. Dat platform is bedoeld voor de toekomstige middelgrote SUV's van het concern, denk maar aan de volgende Range Rover Evoque en de Discovery Sport... Maar die krijgen dus ook gezelschap van een model met de naam Defender. Stiekem kregen we van zo'n mini-Defender al een voormaakje in 2017, wanneer Land Rover zijn nieuwe Defender-design toonde op een aanzienlijk kleiner model. Volgens de CEO zou zo'n kleiner model trouwens wel eens het 'Sport'-suffix kunnen overnemen van bijvoorbeeld de Discovery Sport dus reken er maar op dat de compactere Defender minder sterk de offroad-kaart zal spelen dan zijn grote broer — de heiligschennis.

Land Rover Defender EV DC100 2023

Dat de 'Defender Sport' op het EMA-platform komt te staan leert ons trouwens niet alleen dat die kleiner wordt, maar ook dat hij wel eens zuiver elektrisch kan gaan worden. 'EMA' wil in het Land Roversch namelijk zoveel zeggen als 'Electrified Modular Architecture' en de nieuwe basis zou uitsluitend voor EV's bedoeld zijn. De eerste modellen op het EMA-platform zouden gelanceerd worden omstreeks 2025 maar als we de geruchtenmolen mogen geloven, zou het op de compacte, elektrische Defender wachten zijn tot 2027.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités