Moddervet: Nissan Z gaat Porsche 911 Dakar achterna (2023)

Nissan Safari Rally Z Tribute 2023

Nissan heeft zijn verboden vrucht nog net dat beetje lekkerder gemaakt. De bij ons niet verkrijgbare Z is namelijk in zijn standaardvorm al om duimen en vingers bij af te likken, maar het kan altijd nog beter. Wat denk je bijvoorbeeld van deze ruige Nissan Safari Rally Z Tribute?

Geloof het of niet, maar een crossoverversie van een sportwagen valt eigenlijk best te verantwoorden. Decennia geleden bouwden fabrikanten hun sportievere modellen namelijk geregeld om tot heuse rallywagens, kijk maar naar Porsche in de jaren ’80. De Duitsers zetten die geschiedenis dan ook graag in de verf met de 911 Dakar, een opgehoogde versie van de hedendaagse sportwagen… Maar wat Porsche kan, kan Nissan blijkbaar ook.

Aan de kant, Juke

Maak dus kennis met de Nissan Safari Rally Z Tribute, een one-off die Nissans overwinning in de East African Safari Rally van 1971 in de bloemetjes moet zetten. Toen deed de constructeur er namelijk mee met een aangepaste 240Z dus dat maakt de nieuwe Nissan Z de ideale basis voor een eerbetoon. Zo steekt de sportwagen in een gelijkaardige rode rallylivrei compleet met retrostickers, schijnwerpers en spatlappen. Het blijft echter niet bij cosmetische aanpassingen, want samen met Tommy Pike Customs zette Nissan de Z een dikke vijf centimeter hoger op zijn poten, verstevigden ze het onderstel met NISMO-componenten en schroefden ze er 17-inchwielen met offroadbanden tegenaan.

Nissan Safari Rally Z Tribute 2023

Verder werd de 3.0-liter V6 volgens Nissan getuned, al mogen we niet precies weten welk vermogen die daardoor ophoest. Het gaat dan ook niet om een productiemodel maar wel om een eenmalig projectje om mee te pronken op de SEMA-show die vandaag van start gaat in Las Vegas. Het is trouwens ook niet de eerste keer dat Nissan zo’n one-off toont om zijn overwinning in de East African Safari Rally te eren. Anderhalf jaar geleden kregen we namelijk ook al een opgepompte Juke te zien in bijna dezelfde rallylivrei. Zie deze Nissan Safari Rally Z Tribute dus gerust als een goedmakertje voor hun voorgaande, nogal lauwwarme poging…

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités