Vijf competente plug-inhybrides voor minder dan 40.000 euro

Kia Ceed SW PHEV

De autosector zit middenin een grondige transitie. Als je echter niet bereid bent om helemaal elektrisch te gaan, kan je voor een oplaadbare hybride kiezen. Ook dergelijke plug-inhybrides zijn niet goedkoop, maar geen nood: wij pikten er vijf competente totaalplaatjes uit voor minder dan 40.000 euro.

Ga je tegenwoordig zoeken naar een nieuwe auto, dan kan je bijna niet anders dan geëlektrificeerde alternatieven overwegen. Daar komt de plug-inhybride dan vaak naar voren als het manusje-van-alles, zowel voor de particulier als voor zij die op zoek zijn naar een nieuwe bedrijfswagen. Zijn elektrische actieradius is namelijk doorgaans voldoende voor de alledag terwijl je voor langere afstanden toch nog op de verbrandingsmotor kunt vertrouwen. Die tweedelige techniek kost echter geld, maar ook met minder dan 40.000 euro op zak kan je een competente stekkerhybride aanschaffen.

Renault Captur E-Tech Plug-in Hybrid

Renault Captur E-Tech PHEV 2023

Beginnen doen we met de goedkoopste plug-inhybride die je op het moment van schrijven in ons Belgenlandje kunt configureren, en dat is zelfs niet zomaar een kaalgeplukte Dacia. Deze Captur komt zowaar van Dacia’s grote broer Renault, en neemt de vorm aan van een populaire crossover. Onder de kap vind je een 1.6-liter benzinemotor die samenwerkt met een elektromotor, goed voor in totaal 160 pk. De compacte accu mag dan amper 9,8 kWh groot zijn, maar toch moet de Captur 50 kilometer halen op een volle lading stroom en zo zijn CO2-uitstoot beperken tot 32 g/km. Je haalt hem in huis vanaf 34.550 euro.

MG EHS

MG EHS 2023

Bevalt de hoogpotige vorm van de Renault je wel, maar mag het toch nog een slagje groter zijn? Dan kan je ook bij het gereïncarneerde MG gaan kijken, en wel naar deze EHS. Dat is de plug-inhybride versie van de HS SUV, die een elektromotor en een accupakket van 16,6 kWh toevoegt aan de gewoonlijke 1.5-liter benzinemotor. Het totaalplaatje eindigt op een best vlotte 258 pk, terwijl je in elektrische modus 52 kilometer zou moeten halen en daardoor gemiddeld 43 g/km CO2 zou uitstoten. Best veel waar voor je geld dus, en dat geld is 37.385 euro.

Kia Ceed SW PHEV

Kia Ceed SW PHEV 2023

Blijf je liever aan de grond, dan is een klassieke break doorgaans het wapen bij uitstek om menig SUV in zijn ondergoed te zetten. Dat doet deze Kia Ceed SW dankzij een knap koffervolume, al zakt dat in de PHEV-versie wel tot 426 liter. Daar krijg je dan wel een competente aandrijflijn voor in ruil, die een 1.6-liter benzinemotor combineert met een elektromotor voor in totaal 141 pk. De accu blijft compact met zijn 8,9 kWh, maar dankzij een laag verbruik belooft Kia toch een elektrische actieradius van 58 kilometer en een CO2-uitstoot van amper 29 g/km. De prijs voor dat alles: 38.290 euro.

Kia Niro PHEV

Kia Niro PHEV 2023

Bevallen die cijfers je al, dan heeft Kia ook heel wat ander stekkergerief in de catalogus staan. Deze Niro PHEV is daarvan bijvoorbeeld de nieuwste, en die vormt in zekere zin een concurrent voor de Renault Captur bovenaan met zijn populaire crossovervorm. In de basis maakt hij gebruik van dezelfde 1.6-liter benzinemotor als de Ceed PHEV, maar de Niro voegt daar een sterkere elektromotor én een grotere accu aan toe. Zo eindigt het totaalplaatje op 183 pk en een elektrisch rijbereik van wel 65 kilometer, terwijl de CO2-uitstoot beperkt blijft tot 22 g/km. Toch kost de Niro maar een fractie meer dan de Ceed SW PHEV, aan 38.790 euro.

Opel Astra PHEV

Opel Astra PHEV 2023

Sinds kort kan je in PHEV-land ook een Duitser kopen voor minder dan 40.000 euro, want Opel heeft zijn nieuwe Astra bestekkerd. Zo krijgt de zesde generatie van de iconische hatchback dezelfde hybridetechnologie mee als de Peugeot 308 PHEV, waarbij een 1.6-liter benzinemotor samenwerkt met een elektromotor voor in totaal 180 pk. In elektrische modus moet de 12,4 kWh-accu een rijbereik van tot 68 kilometer verzekeren, terwijl de CO2-uitstoot beperkt blijft tot 23 g/km. Je hangt er eentje aan je wallbox vanaf 39.091 euro.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités