Mini laat nu ook interieur nieuwe Cooper Electric zien

Mini Cooper Electric interieur teaser 2023

Voor mocht het nog niet duidelijk zijn: er komt een nieuwe Mini Cooper aan. Je zou namelijk durven denken dat die al officieel onthuld werd, want Mini liet ons al uitgebreid in zijn design en zijn specificaties kijken. Nu komt ook het interieur in beeld, dus we vragen ons stilaan af wat we bij zijn lancering volgend jaar nog gaan moeten melden…

Volgend jaar trekken ze bij Mini het doek van een gloednieuwe generatie voor hun driedeurs hatchback, die voortaan in al zijn varianten ‘Cooper’ gaat heten. Dat verklapte Mini even geleden al, en dat is ook niet het enige dat we over de nieuwkomer weten. Zo gaven de Duitse Britten een paar maanden geleden plots meerdere beelden vrij waarin de Mini Cooper in vol ornaat te zien was, en volgde iets later doodleuk een persberichtje met de belangrijkste specificaties van de elektrische versies… Het enige dat we dus nog niet helemaal te zien kregen was het interieur, tot nu.

Mini-genen

Mini heeft namelijk een korte video gedeeld waarin je het dashboard van een klassieke Mini ziet transformeren tot een gloednieuwe cabine. Dat is ook niet zomaar een cabine, want ze verklappen erbij dat het gaat om het interieur van de aankomende Mini Cooper Electric. Die lijkt zijn dashboard echter nog meer dan de huidige hatchback te gaan baseren op het oermodel. Zo evolueert de grote centrale snelheidsmeter van het origineel tot een minimalistisch touch screen, terwijl de tellers op de gewoonlijke plek voor het eerst weer weggelaten worden. De kans lijkt ons echter klein dat je de snelheid dan Tesla Model 3-gewijs van het infotainmentscherm moet aflezen, want de Mini beschikt over een compact head-updisplay achter het stuur. Dat stuur kennen we trouwens al uit een eerdere teaser, en de rest van de bedieningselementen neemt kenmerken over van de Aceman Concept.

Leg je dit interieurbeeld samen met de eerdere foto’s van het uiterlijk, dan weten we nu dus al perfect hoe de nieuwe Mini Cooper en zijn elektrische versies eruit gaan zien. Toch zou het model volgens eerdere berichten pas midden volgend jaar onthuld gaan worden. Eerst is het begin 2024 de beurt aan de nieuwe generatie van de Countryman, die eveneens over een zuiver elektrische afgeleide zal beschikken. Een jaartje later mogen we dan rekenen een productieversie van de Mini Aceman, een modelletje op stroom dat zich tussen de Cooper en de Countryman zal plaatsen en zo de vijfdeurs Mini hatchback moet doen vergeten.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités