Deze elektrische offroader had evengoed een Jaguar kunnen zijn (2023)

Callum Skye Prototype 2023

De elektrische wereld wordt straks weer een klein beetje leuker. Dit is namelijk de Callum Skye, een opmerkelijk lichte offroader met een zuiver elektrische aandrijflijn… En je merkte het misschien al aan zijn naam, maar zijn bezieler is niet niemand in autoland.

Ben je wel te vinden voor de huidige modellen van Jaguar, dan heb je daar één man in het bijzonder voor te danken: Ian Callum. Die was er namelijk van 1999 tot 2019 verantwoordelijk voor het design, waar hij met modellen als de XF, I-Pace en F-Type een complete ommezwaai in het voorheen ietwat stoffige imago van het merk veroorzaakte. Sinds zijn vertrek bleef het echter even stil — zowel bij Callum zelf als bij Jaguar, jammer genoeg — maar in dat eerste komt nu verandering.

Bijna productierijp

Dit is namelijk de Callum Skye, de eerste helemaal zelfstandig ontwikkelde auto van Callums nieuwe merk — inderdaad — Callum. Het resultaat is een soort elektrisch terreinwagentje, kijk maar naar zijn grote bodemspeling en zijn bijna onbestaande overhangen voor- en achteraan. In de portieren zitten dan weer ramen onder de gordellijn om de ondergrond te kunnen bestuderen vanop de twee voorste zitplaatsen, terwijl je achterin de 4,05 meter korte offroader een koppel noodstoeltjes vindt. Zijn schuin aflopende daklijn geeft echter al prijs dat de Skye niet alleen het onverharde terrein zijn natuurlijke habitat noemt, want op het tarmac versnelt hij van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden.

Callum Skye Prototype 2023

Dat is dan wel het enige dat we al over zijn prestaties mogen weten, want het vermogen houdt Callum nog onder zijn pet. Enorm veel kracht heeft de Skye echter niet nodig om die acceleratie mogelijk te maken, want met een gewicht van amper 1.150 kilogram is hij opmerkelijk licht voor een EV. Dat dankt het model aan zijn accu van slechts 42 kWh en het gevolg is dan ook een enigszins mager rijbereik van 273 kilometer. Meer specificaties beloven de Britten vrij te geven in aanloop naar een productieklare versie die in 2024 getoond zal worden… Want jawel: ze willen dit ding écht gaan bouwen!

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités