Elektrische Jeep Wagoneer S nu ook vanbinnen te zien, krijgt vier schermen

Jeep Wagoneer S interieur 2024

Jeep onthult later dit jaar de Wagoneer S — want nee, officieel is dat nog niet gebeurd. Zo kregen we al flink wat informatie te horen over de elektrische SUV én lekte zijn uiterlijk al het internet op. Daar voegt Jeep nu zelf wat beeldmateriaal van het interieur aan toe en hou je van schermen, dan wordt dit je ding.

We herinneren het ons nog alsof het gisteren was, toen Mercedes uitpakte met zijn ‘Hyperscreen’. Stomverbaasd waren we dat iemand zoveel schermoppervlakte in een dashboard durfde steken en nog groter was onze verbazing wanneer bleek dat je dik 8.000 euro voor dat foefje moest neertellen. Spoel echter even door naar 2024 en dashboardbrede schermpartijen zijn zo alomtegenwoordig geworden dat je ze in alles van Honda’s tot Hongqi’s kan vinden… En daar komt straks nog een naam bij.

Geen geheimen meer

Jeep heeft namelijk een paar nieuwe plaagplaatjes van zijn elektrische Wagoneer S gedeeld, en daar zitten ook foto’s van het interieur tussen. Die laten maar weinig aan de verbeelding over want we krijgen gewoon het complete dashboard — zij het in het schemerdonker — te zien. Zo maken we kennis met niet twee en zelfs niet drie maar zomaar even vier schermen. Naast het gewoonlijke bestuurdersdisplay en infotainmentscherm heeft namelijk ook de passagier zijn eigen touchscreen en zien we nog een paneel voor de klimaatregeling boven de middenconsole.

Jeep Wagoneer S teaser 2024

Verder bevat de teaser ook beelden van het exterieur, maar heel verrassend zijn die niet. Zo lekte de Wagoneer S vorige week nog het internet op dus we weten al dat hij een best scherpe neus, een verlichte grille en een schuin aflopende daklijn krijgt die wordt weggestoken achter een knoert van een spoiler. Bovendien verklapte Jeep zelf al dat hij 600 pk aan vermogen krijgt, goed voor een 0-naar-100-sprint in amper 3,5 seconden. O ja, en hij wordt gebouwd op het STLA Large-platform dat accu’s van 85 tot 118 kWh toelaat en rijbereiken tot 800 kilometer. We zijn dus niet zeker wat er nog te onthullen valt, maar voor de volledigheid: het doek gaat eraf in het herfst van dit jaar.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités