Ook Ford Tourneo Connect is er nu als plug-inhybride, haalt 110 kilometer op stroom (2024)

Ford Tourneo Connect PHEV 2024

En dat is twee, want na de Ford Transit Connect gaat nu ook personenbusje Tourneo Connect aan de stekker. Dat doet hij met precies dezelfde aandrijflijn onder de kap waardoor je dus ook precies hetzelfde rijbereik mag verwachten. Reken dus op 110 kilometer op stroom, met je voltallige kroost achterin.

Als het op busjes aankomt, is Ford zo’n beetje de pionier van de plug-inhybride. Zo was de vorige Transit Custom de eerste bestelwagen die zijn verbrandingsmotor combineerde met een elektromotor en die trend wordt ook verdergezet met de nieuwe generatie. Daar blijft het echter niet bij want ook de Transit Connect ging zopas aan de stekker. Die Transit Connect had echter al langer een civieler broertje in de vorm van de Tourneo Connect, en twee keer raden welk lot die nu wacht.

Met dank aan Volkswagen

Inderdaad: maak kennis met de Ford Tourneo Connect PHEV, de nieuwe plug-inhybride versie van het personenbusje. Ook die deelt gewoon zijn techniek met de Transit Connect dus reken op de combinatie van een 1.5-liter viercilinder benzinemotor en een elektromotor, goed voor in totaal 150 pk en 335 Nm koppel. De stroom komt dan weer van een batterijpakket waarvan we de capaciteit nog niet mogen weten, al zouden we zweren dat het om dezelfde 19,7 kWh-accu van de pas gefacelifte Volkswagen Golf eHybrid gaat. Daar deelt deze Ford namelijk zijn technische basis mee en ook het elektrische rijbereik wijst in die richting, want de Tourneo Connect haalt een mooie 110 kilometer in elektrische modus. Nadien kan je zelfs snelladen tot 50 kW — net als bij VW.

Ford Tourneo Connect PHEV 2024

Wat je in zo’n Golfje echter niet krijgt, is de enorme ruimte die de Tourneo Connect zelfs als PHEV weet te bieden. Zo kan je ook de plug-inhybride desgewenst bestellen als Grand Tourneo Connect en dan krijg je tot zeven stoelen in je busje gemonteerd, of tot 3.100 liter kofferruimte wanneer je de achterste stoelen weghaalt. Ook de reguliere Tourneo Connect-zonder-Grand doet het daar niet slecht met tot 2.600 liter volume. Reken er trouwens maar op dat we precies dezelfde cijfers binnenkort nog eens kunnen melden voor Volkswagens eigen Caddy. Daar deelt de Ford Tourneo Connect namelijk niet alleen zijn techniek maar ook het gros van zijn carrosserie mee, alleen zo’n plug-inhybride variant is er nog niet voor de Volkswagen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités