Verwarring: nieuwe Polestar 2 gaat niet ‘Polestar 2’ heten

Polestar 2 2024

De Polestar 2 kreeg nog niet lang geleden een grondige update, maar achter de schermen maakt het merk zich al klaar voor een opvolger. Je zal echter wel bij de pinken moeten zijn om te weten dat dat de opvolger is van de populaire EV, want Polestar gaat zijn nieuwe Polestar 2 niet gewoon ‘Polestar 2’ noemen…

De meeste merken die cijfers gebruiken in hun naamgeving, verwijzen daarmee meteen ook naar het formaat of het segment van hun modellen. Bij Audi is de A1 bijvoorbeeld kleiner dan de A3 en een BMW 5 Reeks moet op zijn beurt de 7 Reeks boven zich dulden. Bij Polestar is dat echter anders: hun cijfers verwijzen naar de volgorde waarin de auto’s onthuld werden. Zo begon alles destijds met de Polestar 1 en hun tweede model luisterde naar de naam Polestar 2, ondanks het feit dat die lager gepositioneerd was… Dus voel je ons al komen over wat er nu gaat gebeuren met de opvolger van die Polestar 2?

Teller loopt gewoon door

Inderdaad: die gaat een compleet andere naam krijgen dan zijn voorganger, dat heeft Polestar-CEO Thomas Ingenlath aan het Britse Autocar verklapt. Geheel in lijn met de strategie van het merk blijft het tellertje namelijk doorlopen, en zo zijn er sinds de lancering van de huidige Polestar 2 al een Polestar 3 en 4 geweest en zijn de 5 en 6 ook op komst. Daardoor gaat de opvolger van de populaire EV ‘Polestar 7’ heten, ondanks het feit dat het volgens de topman “waarschijnlijk een gelijkaardige auto” wordt als de 2. In dat laatste wil Ingenlath zich echter nog niet te hard vastbijten want op dit moment hebben ze nog niet beslist welke vorm die Polestar 7 precies zal krijgen.

Polestar 2 2024

Dat is ook één van de redenen waarom Polestar een andere naam op de opvolger wil kleven, aldus de CEO. Daardoor hangen de ontwikkelaars niet zozeer vast aan wat mensen verwachten van een Polestar 2, maar kunnen ze gewoon een gloednieuwe auto in hetzelfde segment ontwerpen want het gaat ten slotte niet om een nieuwe generatie van hetzelfde model. Hij voegt er ook aan toe dat het in Polestars ogen wat absurd is om na verloop van tijd in de twee cijfers te gaan wanneer je de generaties van een enkel model moet tellen — weet jij bijvoorbeeld nog hoeveel Toyota Corolla’s er inmiddels al geweest zijn? — al zou je het omgekeerde natuurlijk ook kunnen zeggen… Want als Polestar aan dit tempo nog een tiental jaar doorgaat, zitten we dan op een bepaald moment ook niet aan de ‘Polestar 12’?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws