Porsche Cayenne “Performance” snoept ringrecord af van Audi RS Q8

Porsche Cayenne Performance record Nürburgring 2021

We zouden het haast vergeten, maar automerken liggen nog steeds wakker van recordtijden op de Nürburgring. De snelste SUV is sinds deze week de Porsche Cayenne, waarvan een aankomende “Performance”-versie het record afsnoept van de Audi RS Q8.

Bliksemsnel en ultradynamisch, het zijn termen die je niet snel associeert met SUV’s. Toch zijn er merken die er wonderwel in slagen om de wetten van de fysica te buigen en hun kilo’s en hoge zwaartepunten recordtijden te laten neerzetten. Audi deed dat eind 2019 met de RS Q8, Porsche doet dat nu met de Cayenne “Performance”

Porsche Cayenne Performance record Nürburgring 2021

Werktitel

Dat is niet zomaar een Cayenne met een aangepast koetswerk, hoewel de SUV er met ingrepen als vierwielsturing, actieve antirolstangen en een sperdifferentieel al in slaagt om scherper te rijden dan je voor mogelijk houdt. Nee, de “Performance” is de voorlopige werktitel van een nog niet nader genoemde topversie van de SUV uit Stuttgart.

Porsche zou daarvoor de 4.0 V8 met twee turbo’s uit de Cayenne GTS en Turbo gebruiken, maar met 640 pk de kloof met de Lamborghini Urus willen dichten. Toch willen de Duitsers nog niet veel kwijt over dat topmodel, behalve dat hij standaard op 22-duimsvelgen staat die met specifieke Pirelli P Zero Corsa’s worden omgord. Dat is namelijk de specificatie waarmee deze Porsche Cayenne “Performance” het Nürburgringrecord van de Audi RS Q8 met een kleine vier seconden scherper zette: 7’38”925 is de nieuwe recordtijd.

Check HIER Porsches recordronde:

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités