BMW zkt. gamers: bedenk een spel voor tijdens het laden en win 5.000 euro

BMW AirConsole Wedstrijd games 2023

Zij die elektrisch rijden gewend zijn, zijn inmiddels experts geworden in het doden van de tijd. Meer specifiek de ‘laadtijd’ wanneer je met je auto aan een snellader staat. BMW wil daarbij een handje gaan helpen met de introductie van een aantal games in het infotainmentsysteem, en het is aan jou om die games te ontwerpen.

BMW elektrificeert zijn gamma in sneltempo. Zo gaat vrijwel iedere lancering van een nieuw model gepaard met een variant met een ‘i’-tje voor de naam, van de (i)X1 tot de 7 Reeks/i7. Dat is allemaal goed en wel, maar er zijn een aantal extra zaken waar je als constructeur rekening mee moet houden wanneer je een model onder stroom plaatst. En dan hebben we het niet alleen over waar je die enorme accu gaat monteren, maar bijvoorbeeld ook over wat de inzittenden gaan doen terwijl die accu aan het opladen is.

Van BMW tot huiskamer

Daarom ging BMW samenzitten met AirConsole, een Zwitsers platform dat momenteel al ruim 190 games aanbiedt op bijvoorbeeld smart-TV’s. Dat bleek echter nog niet voldoende voor de Beiers, want ze willen het liefste spelletjes die specifiek bedacht zijn om in de auto te spelen. Daarvoor gaan ze dan maar te rade bij hun doelpubliek — en hier wordt het interessant voor jou. BMW zal namelijk vier creatievelingen belonen met 5.000 euro in ruil voor een interactief, toegankelijk spelletje waarbij de smartphone dient als controller en het Curved Dispay van BMW’s modellen als scherm.

BMW AirConsole Wedstrijd games 2023

Je kan jouw idee bij BMW indienen tot 8 juni 2023, al moet je je wel aanmelden voor deelname op ten laatste 2 juni. De winnaars worden dan op 10 juni bekendgemaakt, en die krijgen tot 9 oktober de tijd om samen met — en op kosten van — AirConsole een prototype van de game te ontwikkelen. Als alles goed gaat, verschijnt het spel dan in november dit jaar op het online platform van AirConsole en in de cabine van menig BMW. Deelnemen kan via deze link!

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Maarten 12:42
Portrait de Maarten

Waarom geen racespel met het stuur en de pedalen als controller. Ik kan wel inkomen waarom dit niet wordt aangeboden, maar het zou wel een fijne manier zijn voor een race-sim.

Adriaan 18:10
Portrait de Adriaan

Dan gaat eerst steer by wire gemeengoed moeten worden.

this 11:09
Portrait de this

Bij Tesla kan je al het stuur gebruiken. De pedalen weet ik niet meer. Maar het is niet echt gezond voor de banden volgens mij, aangezien dat stuur niet loskoppelt van de banden.

Adriaan 16:18
Portrait de Adriaan

Vandaar steer by wire, dan heb je geen fysieke koppeling meer tussen stuur en banden.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités