Dé oplossing voor Ferrari’s kladderwerk: de 812 Competizione van Novitec

Novitec Ferrari 812 Competizione 2023

Novitec heeft zijn interpretatie op de Ferrari 812 Competizione klaar, en die komt net op tijd. Dat model is namelijk officieel al lang uitverkocht, maar Ferrari heeft er zopas nog één bizarre one-off van onthuld die binnenkort geveild wordt… En misschien wil je daarmee wel bij Novitec langsgaan.

Elke dag is een mooie dag als er twee keer een Ferrari 812 Competizione op je netvlies mag passeren, niet? Zo mochten we eerder vandaag al melden dat Ferrari een one-off van het model ging veilen, maar dat was dan wel een knalgeel exemplaar met wilde stiftlijnen eroverheen. Nu is er echter meteen al een oplossing voor het geval je die veiling wint, maar Ferrari’s aankleding stiekem spuuglelijk vindt. Dan kan je gewoon bij tuner Novitec terecht om hem er weer helemaal anders te laten uitzien.

Eindeloze personalisatie

Laat ons namelijk eerlijk zijn: voor de prestaties moet je het vast niet doen. Zo laat Novitec de 6.5-liter V12-motor met rust, maar geven ze die wel iets meer ademruimte dankzij een nieuw uitlaatsysteem met zowaar beplating in echt goud. Daardoor stijgt het vermogen van 830 pk naar 866 pk, al zou het ons met zo’n overvloed aan kracht verwonderen als je die 36 extra paardjes voelt steigeren. Verder krijgt de 812 Competizione nieuwe dempers van de tuner maar ook hier vragen we ons af of die zoveel beter zijn dan de exemplaren die Ferrari onder de sportiefste versie van één van zijn sportiefste modellen gemonteerd had.

Novitec Ferrari 812 Competizione 2023

Nee, de kans is groter dat de gefortuneerde 812-eigenaar zijn Ferrari vooral voor de looks richting Novitec rijdt. Zo ziet de standaard-812 Competition er al raceklaar uit, maar de gesmede Vossen-velgen van 21 duim vooraan en 22 duim achteraan geven hem een nog stoerdere look. Bovendien kan je de velgen laten spuiten in wel 70 kleuren, dus je kan ze helemaal laten matchen met je lak naar keuze. Verder zijn de mogelijkheden om het interieur te bekleden volgens Novitec “vrijwel eindeloos”. Ideaal dus voor het geval iemand de gele stoelen van je Ferrari bijvoorbeeld met een stift beklad heeft... zoals bij de nieuwe one-off.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités