Alfa Romeo Tributo Italiano voorziet extra saus doorheen het gamma

Alfa Romeo Tributo Italiano 2024

Bij Alfa Romeo moet je niet lang studeren om het gamma te leren kennen. Binnenkort wordt weliswaar het doek gelicht van de veelbesproken nieuwe Milano, maar tot die tijd moeten we het stellen met drie modellen in de line-up. Die krijgen nu allemaal een speciale serie met extra Italiaanse saus.

Wie vandaag in de prijslijst van Alfa Romeo duikt die kan kiezen tussen de vrij recente Tonale, de op leeftijd gekomen Giulia en vlaggenschip Stelvio. Poepsimpel dus, en ook in de uitrustingsniveaus is de opbouw van het gamma erg makkelijk met een keuze tussen twee uitrustingsniveaus: Sprint of Veloce. Daar komt nu een derde niveau bij, en wel onder de noemer van een (soort van permanente) speciale serie voor alle drie de modellen: de Tributo Italiano. Die wordt meteen de hoogste en dus meest complete uitvoering.

Italiaanse driekleur

Bij het merendeel van de mainstreammerken zou je een speciale serie als een voetnoot in de marge kunnen beschouwen maar als Alfa Romeo een grote pot Italiaanse saus opentrekt, dan heeft dat toch iets meer betekenis. Want wie met een Alfa rijdt, die is niet over één nacht ijs gegaan en maakt een heel bewuste keuze. Alfa-rijders beschouwen hun auto niet als een vervoersmiddel om zich mee van A naar B te verplaatsen. Neen, wie voor Alfa Romeo kiest, die gaat voor de emotie, voor de heritage, voor het onvoorspelbare en toch ook een beetje voor wat esthetisch spierballenvertoon. Alfamannetjes, quoi.

Alfa Romeo Tributo Italiano 2024

Met de Tributo Italiano wil Alfa Romeo vooral (je raadt het nooit) de Italiaanse afkomst in de verf zetten. Als leuke gimmick hebben de productverantwoordelijken ervoor gekozen om slechts drie koetswerkkleuren te voorzien en wel de kleuren van de Italiaanse vlag. Word je dus helemaal warm van groen, wit of rood, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Maar hou je toch meer van een Italiaans maatpak in pakweg zwart, grijs of blauw, dan moet je deze speciale serie links laten liggen en ben je genoodzaakt om in lagere uitrustingsniveaus te gaan shoppen.

Het oog wil ook wat

Technisch gezien is er weinig nieuws onder zon want zowel de Tonale, de Giulia als de Stelvio koppelen het Tributo Italiano-keurmerk aan een rist visuele kenmerken. Aan de buitenkant springen dan vooral de zwarte accenten in het oog (dak, wielen, schorten,…) afgewerkt met de Italiaanse vlag op de zwarte spiegelkappen. Ook de typische Alfa-velgen (altijd in het zwart) en de rode Brembo-remklauwen zijn eigen aan deze nieuwe topversie.

Alfa Romeo Tributo Italiano 2024

Binnenin word je verwend met lederen geperforeerde sportstoelen met rode stiksels, rode accenten alom en een opvallend geborduurd Tributo-logo én Italiaanse vlag op de hoofdsteunen. Los daarvan is er natuurlijk nog een pak extra uitrusting die eigen is aan topmodellen, maar daarvoor kan je beter even de configurator van het merk gaan raadplegen. Daar zal je meteen ook merken dat je voor de Tributo Italiano-versies van de Tonale, Giulia en Stelvio respectievelijk minstens 49.050 €, 57.550 € en 63.850 € moet betalen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws