Elektrische Alfa Romeo Milano verklapt onthullingsdatum tijdens preproductietests

Alfa Romeo Milano teaser 2024

Alfisti opgelet, want je favoriete merk komt straks met zijn eerste in massa geproduceerde EV op de proppen. De Milano zit namelijk middenin zijn testwerk en tussendoor laten de Italianen alvast een paar plaatjes van een gecamoufleerd exemplaar los… En we weten nu ook wanneer die camouflage eraf mag.

We moeten er geen doekjes om winden: de elektrificatiegolf rolt wat trager bij Alfa Romeo. Zo beloofde het merk al tegen 2027 uitsluitend nog EV’s te verkopen maar vind je er anno 2024 nog geen enkel exemplaar van in de showroom — tenzij je toevallig op een zeldzame Alfa Romeo 33 Stradale botst. Daar komt binnenkort echter verandering in, want binnen een dikke twee maanden gaat het doek van hun eerste elektrische model voor de massa.

Genoeg voor een échte Alfa?

Alfa Romeo heeft namelijk de onthullingsdatum van de Milano vrijgegeven, en zo krijgen we de compacte crossover op woensdag 10 april in vol ornaat te zien. In de tussentijd worden we warm gehouden met een paar beelden van een gecamoufleerd exemplaar en die camouflage doet voorlopig best goed zijn werk. Op een paar details na leren we namelijk niet veel over de looks van de Milano, al zien we wel dat de auto sportief brede heupen krijgt en de achterste deurgrepen in de raamstijlen zitten. Heel verrassend is dat stiekem al niet meer, want we konden de Milano al eens bewonderen in gelekte foto’s.

Alfa Romeo Milano teaser 2024

Deze keer zien we de crossover aan het werk tijdens zijn preproductietests en die focussen momenteel op het rijgedrag — of wat had je dan gedacht? Volgens Alfa Romeo wordt de Milano namelijk de best sturende crossover in zijn segment, ondanks het feit dat hij zijn platform zal delen met bijvoorbeeld de Jeep Avenger en de Fiat 600e. Daar neemt hij naar alle verwachtingen ook zijn aandrijflijnen van over, dus reken op mildhybride varianten naast een EV met 156 pk en een 54 kWh-accu. Daarnaast zou er echter ook een sportieve versie komen die zijn genen deelt met de aankomende Abarth 600e en zo dus 240 elektro-pk’s krijgt. Genoeg om er een echte Alfa van te maken? We leren het binnen een dikke twee maanden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws