Belgische automerken zetten wagenpark in voor zorgpersoneel

Mini Cooper voor de horeca

Nu de coronacrisis ook de autosector in ons land zowat volledig heeft stilgelegd, staan er heel wat auto’s stil die anders worden gebruikt voor testritten en uitleenbeurten. Enkele merken schakelen hun auto’s nu in op plaatsen waar ze nuttig zijn: in de zorg.

Nissan

De Belgische Nissan-importeur leent zijn testwagenpark tijdelijk uit aan Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Zorgpersoneel van ZNA dat door het sterk verminderde aanbod van het openbaar vervoer in de problemen geraakt met zijn woon-werkverkeer, kan een van de dertig Nissans gebruiken. Ook voor verplaatsingen tussen de ziekenhuizen van ZNA kunnen de Nissans van pas komen.

BMW

Het verminderde aanbod van het openbaar vervoer is ook een van de redenen waarom de Belgische BMW-importeur zijn testwagens ter beschikking stelt van het zorgpersoneel. “We zijn niet handig genoeg om mondmaskers te naaien, maar op deze manier kunnen we ons wel nuttig maken”, lacht woordvoerder Jeroen Lissens. “Ziekenhuispersoneel van het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas en het UZ van Jette kunnen gratis gebruik maken van onze wagens als ze niet meer met het openbaar vervoer van en naar hun werk geraken.” BMW wil kijken of het binnenkort ook demowagens van dealers kan inschakelen.

Mini

Nog bij de BMW-groep maakt ook Mini zijn stilstaande test- en marketingauto’s nuttig. Het merk stelt vier weken lang een auto met chauffeur ter beschikking van horecazaken, en werkt daarvoor samen met Get Driven, een start-up waarmee bijvoorbeeld zakenmensen een chauffeur kunnen inhuren om in hun eigen auto gereden te worden. “We mikken vooral op restaurants en brasserieën die net buiten de grootsteden gelegen zijn en dus geen beroep kunnen doen op bestaande thuisleverdiensten zoals Deliveroo of Uber Eats”, zegt Mini-marketingmanager Joachim Sas.

Auto zorgpersoneel corona

Jaguar Land Rover

De Belgische Jaguar Land Rover-importeur vaardigt ook zijn perspark af. Voorlopig mogen enkele hulporganisaties in Brussel al op auto's van Jaguar Land Rover rekenen, waaronder de voedselbanken.

Renta

De sectorfederatie van autoverhuurbedrijven Renta stelt eveneens huurauto’s ter beschikking van zorgpersoneel. Wie in de zorg werkt, kan zelf contact opnemen met een van de leden van de sectorfederatie om gratis een auto te huren. De deelnemende verhuurbedrijven zijn terug te vinden op de website zorgauto.be.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités