Range Rover Evoque Cabrio en snelle SVR variant op de planning

range-rover-evoque-convertible-concept

De Britse media kondigt aan dat de Range Rover Evoque Cabrio in de loop van 2015 in de showroom komt te staan. Het concept werd gepresenteerd op het salon van Genève in 2012, en na grondig inspectie- en testwerk zou het model klaar zijn voor serieproductie. Ook de Range Rover Evoque SVR zou op het menu staan om dit jaar aan het grote publiek te tonen.

Begin december vorig jaar, lieten we al een spyshot op jullie los waarop een flink gecamoufleerde Evoque Cabrio te zien was. Intussen gaat in de Britse pers de ronde dat deze Cabrio-variant nog in de loop van 2015 op de markt zou komen.

Volledig in detail is het verhaal nog niet, maar de productieversie zou zijn eerste opwachting maken in juni tijdens het Goodwood Festival of Speed en de prijs zouden rond de 45.000 pond liggen.

Ook is intussen weet van een speciaal Roll-Over protection systeem dat de inzittenden moet beschermen wanneer er - hou je vast - offroad gereden zou worden en de Evoque dreigt te kantelen. De kans dat we zo'n Evoque Cabrio in het slijk gaan terugvinden zal eerder toeval dan opzet zijn gokken we.

SVR?

Ander nieuwtje is dat er in het kielzog van de voor 2015 voorziene Range Rover Sport SVR ook een SVR versie van de Evoque zou komen, maar dan wel voor de gesloten variant. Motorisch is hier nog geen duidelijkheid, maar het valt te betwijfelen of ze dezelfde 5.0 V8 met 550 pk ook in deze kleine variant gaan lepelen. Een V6 met 340 pk lijkt ons ook al meer dan genoeg. Niet waar Jaguar?

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
Glenn 12:27
Portrait de Glenn

Ik geeft die cabrio 2/10 voor de moeite.
Kan geparkeerd worden in de vergeetput waar dat S60 pseudo-off-road-ding in mag verdwijnen.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités