Volkswagen plaagt laatste keer met Golf R

Volkswagen Golf R teaser november 2020

Volkswagen legt de laatste hand aan het debuut van de nieuwe generatie Golf R. Die wordt woensdag voorgesteld, maar niet voor er nog een laatste keer een teaser de wereld in gaat.

De Golf R die woensdag wordt voorgesteld, is alweer de vijfde generatie van dit hete scheurijzer uit Wolfsburg. Veel informatie geven de Duitsers nog niet vrij, maar we weten wel al dat hij uiteraard opnieuw vierwielaandrijving krijgt. Een sperdifferentieel tussen de voorwielen en adaptieve ophanging moeten ervoor zorgen dat het vermogen efficiënt aan de grond gaat.

Over dat vermogen is al heel wat gespeculeerd, maar het ziet ernaar uit dat het de kaap van 300 pk ruim zal overschrijden. De vorige Golf R beschikte op het einde van zijn carrière zelfs over 310 pk, en de nieuwe GTI Clubsport tikt de grens van 300 pk al aan.

De generatie die op 4 november wordt voorgesteld, gebruikt opnieuw de EA888-motor, de drukgevoede 2.0-viercilinder. Uit eerder gelekte informatie zou de vijfde sportieve Golf van generatie acht (na de GTI, GTI Clubsport, GTE en GTD) 333 pk ontwikkelen. Maar de bevestiging volgt woensdag.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités