Nieuwe Range Rover Sport telt af naar “unieke” onthulling

Range Rover Sport 2022 teaser

Komt er een nieuwe Range Rover, dan kan de Range Rover Sport niet lang achter blijven. Daarom stuurt Land Rover nu een paar eerste plaagplaatjes van het sportievere broertje de wereld in, en belooft de constructeur ook meteen dat de onthulling voor de nodige ophef zal zorgen…

Binnen twee weekjes is het zover: dan wordt ook de meer dynamische Range Rover-fanaat getrakteerd op iets nieuws om van te dromen. Eind vorig jaar kregen we namelijk al de reguliere Range Rover in een gloednieuw jasje te zien, en binnenkort is het de beurt aan de Range Rover Sport. In aanloop naar zijn onthulling sturen de Britten alvast een aantal teaserafbeeldingen onze richting uit, en maken ze ons warm voor een ongezien spectaculaire lancering.

Range Rover + Sport

De eerste afbeelding laat een stukje van het interieur zien, en daarop merken we weinig verrassingen. Zo lijkt het dashboard sterk gebaseerd te gaan worden op dat van de grotere Range Rover, maar dan met een meer dynamische toets. We zien bijvoorbeeld dat het paneeltje met de draaiknoppen voor de klimaatregeling in één vloeiend geheel doorloopt met de middenconsole, waar die twee bij de Range Rover nog gescheiden zijn. Daarnaast spotten we aan de rand van de afbeelding een stuur met drie spaken in plaats van het chique exemplaar uit de grote broer, wat eveneens een iets sportievere indruk nalaat.

Range Rover Sport 2022 teaser

Land Rover stuurt ook twee plaatjes van de buitenzijde van de Range Rover Sport de wereld in, al zijn die aanzienlijk subtieler. Op het ene beeld zien we een — het moet gezegd — verrassend vormgegeven koplamp die eigenlijk eerder aan iets als een Jaguar I-Pace doet denken dan aan een Range Rover. Reken dus op een aanzienlijk slankere set voorlichten, en ook de achterlichten zouden naar verluidt de andere richting uit gaan dan die van de reguliere Range Rover. Letterlijk, want waar die namelijk sinds de nieuwe modelgeneratie verticaal georiënteerd zijn, zou de Sport vasthouden aan liggende exemplaren.

Duwtje in de rug

De andere foto lijkt op het eerste gezicht niet veel te tonen behalve wat opstuivend zand, al zit er misschien wel een hint verscholen in het kleine reepje auto dat we erop zien. Het typische luchthappertje op de flank steekt namelijk volledig in het zwart, wat met een beetje goede wil zou kunnen wijzen op een SVR-variant. Dat zou meteen ook verklaren waarom de aarde met zo’n geweld door de lucht geslingerd wordt, want volgens de traditie wordt zo’n SVR voorzien van de nodige V8-kracht. Daarvoor zou hij leentjebuur kunnen spelen bij de grote Range Rover, waar er nu al een 4.4-liter groot exemplaar in het gamma staat. Daar hoest dat blok 530 pk op, maar vermoedelijk krijgt het in de Sport SVR nog een extra duwtje in de rug.

Range Rover Sport 2022 teaser

De Range Rover Sport wordt onthuld op 10 mei, en Land Rover laat alvast weten dat dit niet gewoon zal gebeuren middels het doorknippen van een paar linten en het uitgieten van wat glaasjes champagne. De nieuwkomer zal zichzelf namelijk meteen bewijzen met een naar eigen zeggen unieke stunt. Het model zal echter wel flink mogen uitpakken om ons nog te verbazen, want in 2018 zette Land Rover de plug-inhybrideversie bijvoorbeeld al even in de verf door er de volle 999 treden van de Tianmen-berg in China mee te beklimmen… Reken er dus op dat de onthulling van deze nieuwe generatie met de nodige spanning gepaard zal gaan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités