Porsche 718-modellen grijpen terug naar de 90's als Style Edition (2022)

Porsche 718 Style Edition 2022

Porsches 718 Cayman en Boxster krijgen er een speciale editie bij. Als Style Edition mikken de beide sportwagens niet zozeer op sportiviteit maar wel op — je raadt het al — stijl. Die krijg je met dank aan contrasterende striping en naar wens zelfs een lakkleur met enige historische waarde.

Dat Porsche verlekkerd is op zijn kleurtjes, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Een klein jaar geleden lanceerden ze namelijk hun Paint To Sample-programma, en daarmee ook de configurator waar wij het liefste onze koffiepauze in doorbrengen. In die configurator is Porsche nu zelf eens gaan bladeren voor hun speciale editie van de 718-reeks, en ze kwamen er uit op een lekker retrotintje.

In het paars, graag

Porsche stelt zijn Style Edition voor de 718 Cayman en Boxster namelijk het liefste voor in het 'Rubystar Neo'. Dat is een opgefriste versie van het 'Rubystar'-paars dat ze begin jaren '90 op hun 911 Carrera RS van de 964-generatie aanboden. Het staat de 718 best goed, maar je kan de modellen natuurlijk ook in andere tintjes krijgen als je dat wil. Hoe dan ook biedt het Style Edition-pakket een specifieke striping in het zwart of het wit, en dezelfde kleurstelling keert ook terug op de modelnaam en de 20-inch Speedster-velgen. Binnenin vind je zwart leer met witte stiksels, en de Boxster stempelt zijn modelnaam voor de gelegenheid ook in het stoffen dakje.

Porsche 718 Style Edition 2022

De Style Edition valt enkel te combineren met de basisversies van de 718-modellen, waarbij zowel de Cayman als de Boxster aangedreven worden door een 2.0-liter viercilinder boxermotor. Die stuurt 300 pk en 380 Nm koppel naar zijn achteras langs een handgeschakelde versnellingsbak, al kan je ook opteren voor de zeventraps PDK-automaat. Je krijgt wel wat extra standaarduitrusting mee in het pakketje waaronder xenonlampen, parkeersensoren en -camera's, verwarmde stoelen en een verwarmd stuur. En de prijs? Je betaalt minstens 72.285,40 euro voor een Cayman en 74.536 euro voor een Boxster als Style Edition.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités