Brabus 900 Rocket R doet gewone Porsche 911 Turbo S precies dat lijken: ‘gewoon’

Brabus 900 Rocket R Porsche 2023

De Porsche 911 blijft één van de grootste iconen in de autowereld, en aan iconen mag je niet raken… Tenzij je het goed doet. Maak dus kennis met de Brabus 900 Rocket R, een monster met zo’n vermogen dat ze waarschijnlijk ook bij Porsche zelf niet goed weten wat ze hier zien.

Zeg je Brabus, dan zeg je bijna in één adem Mercedes. De Duitse tuner verdient namelijk al sinds jaar en dag zijn brood met het oppeppen van modellen met een ster, al moet die ster daarbij wel steevast wijken voor een karikaturale ‘B’ op het front. Dat toont al aan waar we hiermee naartoe willen, want Brabus is helemaal niet gebonden aan Mercedes. Brabus mag gewoon lekker doen wat het wil dus als Brabus bijvoorbeeld een Porsche 911 Turbo S wil doen, wie zijn wij om ze tegen te houden?

Enkel begrensd door zijn banden

Het resultaat gaat door het leven als Brabus 900 Rocket R, en daarin vind je al een eerste hint naar het groteske vermogen van dit apparaat. Zo wisten de gekkerds uit Bottrop met dank aan twee grotere turbo’s maar liefst 900 pk en 1.000 Nm koppel uit de gewoonlijke 3.8-liter zescilinder boxermotor te kietelen, of een mooie 250 pk en 200 Nm meer dan wat de krachtigste productie-911 standaard weet op te hoesten. Daarmee snelt de Brabus nog eens 0,2 tellen sneller naar de 100 km/u, goed voor een tijd van 2,5 seconden en een top van 340 km/u. Die is dan wel elektronisch begrensd, want de Rocket R zou nog sneller kunnen maar zijn bandjes mogelijks niet…

Brabus 900 Rocket R Porsche 2023

Om alles trouwens zo stevig mogelijk tegen het asfalt gedrukt te houden, trakteert Brabus de Porsche op wat ze zelf de ‘Widestar’-bodykit noemen. Die geeft de 911 naast extra aerodynamische efficiëntie dus een nog bredere look, inclusief lagere bumpers en gigantische luchthappers rond de wielkasten. Die kit is dan ook één van de uiterlijke verschillen tussen deze Rocket R en de Brabus 820 van voorheen want inderdaad: de tuner waagde zich eerder al eens aan de Porsche 911 Turbo S. Toen wisten ze zijn vermogen al op te schroeven tot 820 pk, maar mocht je daarvan wel genieten in openlucht.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités