Aston Martin DB12 Volante: net op tijd voor de zomer (2023)

Aston Martin DB12 Volante (2023)

Als Aston Martin een coupé voorstellen, dan kun je er donder op zeggen dat de Britten niet veel later ook het doek halen van de cabrioversie. Dat is voor de nieuwe DB12 niet anders. In Aston-terminologie is dit dus de Aston Martin DB12 Volante.

Dat de Britten de Volante zo kort na het debuut van de DB12 Coupé kunnen voorstellen, is logisch: beide versies werden gelijktijdig ontwikkeld. Aston heeft dus geen al te zware ingrepen nodig om kopers van de Volante dezelfde rijbeleving voor te schotelen als kopers van de gesloten versie. Met andere woorden: hoewel het dak ontbreekt, is de stijfheid gegarandeerd.

Aston Martin DB12 Volante (2023)

Mercedes-AMG-krachtbron

Over het dak gesproken: dat klapt in 14 seconden open en in 16 seconden weer dicht, en wordt net als bij de DB11 Volante ‘K-fold roof’ genoemd. Met andere woorden: het vouwt compact weg om zo genoeg koffervolume over te houden voor de onvermijdelijke golftassen. De hele handeling kun je uiteraard ook al rijdend uitvoeren, en dat tot een snelheid van 50 km/u.

Aston Martin DB12 Volante (2023)

Voor de rest mag je dezelfde krachtbron verwachten als in de DB12 Coupé. Niet langer een V12 dus, maar wel een 4,0 liter grote V8 van Mercedes-AMG-makelij. Die stuurt 680 pk en 800 Nm naar de achterwielen via een ZF-achttrapsautomaat. De sprinttijd naar 100 km/u legt deze DB12 Volante af in 3,7 seconden – een tiende trager dan de Coupé - de topsnelheid is met 325 km/u identiek.

Aston Martin DB12 Volante (2023)

Luxueus touchscreen

Onder de achtvoudig geïsoleerde stoffen kap mag je trouwens dezelfde weelde verwachten als in de Coupé. Met andere woorden: een 10,25 duim groot centraal touchscreen dat de nieuwste generatie van Aston Martins-infotainmentsysteem herbergt, een Bowers & Wilkins-surroundinstallatie en een luxueuze afwerking die zo ver gaat als je portefeuille toelaat. De eerste DB12 Volante’s worden eind dit jaar verwacht.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités