Voor alles een eerste keer: Brabus 600 is verbouwde Range Rover

Brabus 600 Range Rover (2023)

Het hoeft niet altijd Mercedes te zijn: Brabus kleeft zijn naam nu ook op de Range Rover P530 en doopt hem om tot Brabus 600. Dat getal geeft het opgekrikte vermogen aan, maar is uiteraard lang niet de enige aanpassing.

Uiteraard associeer je de naam meteen met Mercedes of Smart, maar de Duitse ‘veredelaar’ Brabus breidt zijn portfolio verder uit met andere merken. Zo kwamen eerder al Rolls-Royce en Porsche aan de beurt, maar nu ontsnapt ook Land Rover de dans niet. De Britten moesten voordien genoegen nemen met dochtermerk Startech, maar met deze Brabus 600 wordt meteen de gedistingeerde Range Rover P530 getransformeerd.

Brabus 600 Range Rover (2023)

Welke winst?

Dat getal wijst uiteraard naar het vermogen dat Brabus uit de 4,4 liter grote V8 weet te puren. Een simpele ECU-upgrade levert 70 pk en 50 Nm winst op, tot 600 pk en 800 Nm in totaal. De weegschaal is nog steeds de grote vijand van de grote Range Rover, dus veel prestatiewinst levert dat de Brit niet op: 0-100 km/u duurt 4,5 seconden (0,1 seconde winst), de topsnelheid blijft evenzeer begrensd op 250 km/u.

Brabus 600 Range Rover (2023)

Maar het oog wil natuurlijk ook wat, en zeker bij Brabus. Zo vervangt de Duitse tuner de voor- en achterbumper door prominentere exemplaren in zijn zoektocht naar het zelfverklaarde 1-second-wow-effect, en vallen achteraan vooral de grotere dakspoiler en de vier einddempers van de uitlaat op. Het hele koetswerk steunt op een 20 millimeter lagere luchtvering en gesmede 24-duimsvelgen, die volgens Brabus niets aan het prominente Range Rover-rijcomfort inboeten. Maar sta ons toe om daaraan toch te twijfelen...

Brabus 600 Range Rover (2023)

The sky is the limit

Binnenin is het al leder wat de klok slaat – op carbon instaplijsten en aluminium pedaalwerk na. Deze Brabus 600 krijgt een pistachekleurig interieur met zwarte biesjes, maar uiteraard is de sky - en het budget van de klant – de limit.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités