Mini JCW Bulldog Racing Edition is de beste Mini voor de Nürburgring

Denk je aan de ideale auto voor de Nürburgring, dan denk je misschien niet meteen aan een Mini. Toch zette het Bulldog Racing Team precies die auto in voor zijn deelname aan de 24-uursrace dit jaar, en ze schopten het tot de tweede plaats. De aanpassingen die ze daarvoor aanbrachten, brengen ze nu gewoon op de markt.

Af en toe zie je ze eens rijden: auto’s met zo’n Nürburgring-stickertje op de achterklep. Wat de eigenaar daar doorgaans mee wil zeggen is dat hij of zij met deze auto over de iconische Nordschleife geraasd heeft. Nu is er echter een nog stoerder alternatief, en je moet je er niet eens zelf voor op het overbevolkte circuit gaan wagen.

Voor nieuwe én bestaande Mini’s

Het Bulldog Racing Team heeft namelijk een speciale editie van de Mini John Cooper Works ontwikkeld, en dat is er niet zomaar eentje. Zo brengt deze Bulldog Racing Edition een aantal van de aanpassingen naar de openbare weg die het team ook op hun podiumwinnende racewagen aanbracht. Op motorisch vlak houdt dat niks in, want de 2.0-litermotor brengt nog steeds 231 pk naar de voorwieltjes. Daarnaast mag je echter wel rekenen op 17-inch OZ-velgen met Pirelli P-Zero-banden eromheen, een Remus-uitlaat en verstelbare KW V3-dempers. Om te zorgen dat alles naar behoren werkt neemt het Bulldog-team je Mini trouwens zelf eens mee naar de Nürburgring, waar ze alles naar smaak afstellen.

Mini JCW Bulldog Edition 2023

Naast die velgen herken je de Bulldog Racing Edition van buitenaf vooral aan de gigantische sticker op het dak, terwijl elk exemplaar voorzien wordt van een plaatje met de naam van de speciale editie op de flanken. Dezelfde vermelding keert ook in de middenconsole terug en de achterbank wordt bij wijze van gewichtsbesparing weggehaald… Al hoeft dat niet zo te zijn, want je mag zelf kiezen hoever je gaat in de wijzigingen aan je Mini. Die kan je dan gewoon als nieuw exemplaar kopen, of je kan met de Mini die je al hebt bij Bulldog Racing langsgaan en dan passen ze die graag ook voor je aan. Wat dat moet kosten, weten we nog niet.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités