Live op de IAA 2013: Mercedes GLA zoekt jonge doelgroep

mercedes-gla-iaa

Mercedes speelt een thuismatch met de lancering van deze Mercedes GLA op het salon in Frankfurt.

Zeg nooit "het is maar een A-klasse". Want het is die A-klasse die de basis vormt voor een hele nieuwe reeks binnen Mercedes. De kleine relschopper is de basis van de CLA en nu ook van deze GLA, de crossover van Mercedes' instapper. Een instapper die het jonge volk moet aanspreken, en dat lijkt Mercedes nog te lukken ook met dit lijnenspel in de GLA.

4,42 meter lang is hij, 1,49 meter hoog en 1,8 meter breed. Dankzij een kleine spoiler, diffusor en bumper kan Mercedes uitpakken met een cW-waarde van 0,29.

mercedes-gla-iaa

Onder de kap

Geen verrassingen onder de motorkap van deze Mercedes GLA. De GLA 200 CDI is 136 pk en krijgt 300 Nm. De GLA 220 CDI is er eentje met 270 pk en 350 Nm. Wie liever benzine tankt kan kiezen voor de GLA 200 met 156 pk of de 211 pk sterke GLA 250. Standaard levert Mercedes haar GLA met een zestraps handbak. De DCT-automaat is beschikbaar op de GLA 250 en 220 CDI. De vierwielaangedreven beschikt ook over de optionele automaat. Wie de 4MATIC wil kan dat op alle versies behalve de GLA 200.

mercedes-gla-iaa

De strafste variant verbruikt 7,1 liter, de CO2 uitstoot bedraagt 151 g/km. De zuinigste Mercedes GLA stoot officieel 4,3 liter uit, daarvoor moet je de GLA 200 CDI hebben. Diens CO2 uitstoot is 114 g/km.

Voor wie zulke cijfers weinigzeggend zijn wachten best even op de GLA AMG. Die zal 360 pk onder de kap krijgen. Wanneer die op het podium komt is niet geweten.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
G.C.Tieleman 14:59
Portrait de G.C.Tieleman

wanneer documentatie en maten in de auto , men kan toch in november geen auto bestellen die nog niet gezien of gereden heeft en de prijs ?????

Techno Patat 10:22
Portrait de Techno Patat

Ik ken genoeg mensen die een auto bestellen uit de aller eerste catalogus die beschikbaar is hoor... Persoonlijk zou ik het ook NOOIT doen, maar er zijn er dus wel!

Colette 21:36
Portrait de Colette

Wat is de prijsklasse van de GLA,? Niergens te vinden?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités