BMW introduceert driecilinder in 2 Reeks coupé

bmw-3cilinder-218i-coupe

Maak je op voor de roffel van de nieuwste BMW's. Terwijl Volvo meldt dat ze werken aan een driecilinder, plant BMW die motor gewoon in hun kleinste coupé, als je de MINI's even buiten beschouwing laat. Daarnaast kondigen ze ook wat nieuwe combinaties aan.

De 218i is de eerste coupé van BMW die gebruik mag maken van slechts drie cilinders. Eerder deed de motor zijn intrede al in de 2 Reeks Active Tourer. De 1.5 benzinemotor wordt gekoppeld aan de TwinPower Turbo-technologie van BMW en kan zo 136 pk voortbrengen. Dat is genoeg voor een gemengd verbruik van 5,1 l/100 km (en 118 g/km CO2), de automaat kletst daar een half litertje bij (en stoot 130 g/km CO2 uit). In 8,8 seconden ben je van 0 naar 100 km/u (8,9 voor de automaat), de topsnelheid ligt ergens op 212 km/u. Vanaf maart staat deze BMW 218i bij de dealers.

4 x 4 x dieselen

BMW introduceert tegelijk ook xDrive op de 220d, de middelste dieselmotor in het aanbod. Die aandrijving neemt hij over van de M235i. Net op tijd voor de winter dus, al zullen de eerste leveringen nog een tijdje op zich laten wachten.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités