Gelimiteerde Citroën My Ami Buggy is uitverkocht binnen 18 minuten

Citroën My Ami Buggy 2022

Berichten we nog eens over de één of andere special edition, dan hoort daar doorgaans de vermelding bij dat het ding al is uitverkocht. Bij deze elektrische Citroën hadden we echter wel héél snel moeten zijn indien we dat wilden vermijden. Alle My Ami Buggy’s waren namelijk binnen de 18 minuten de deur uit.

Dat de Citroën Ami het niet slecht doet, wisten we al langer dan vandaag. Zo kwam de constructeur vorige maand nog met het heugelijke nieuws naar buiten dat de elektrische brommobiel het tot bestverkochte ‘quadricycle’ van ons land geschopt had. Daar doet een speciale editie van de Ami misschien nog wel een schepje bovenop, want deze My Ami Buggy is waarschijnlijk de snelst uitverkochte ‘quadricycle’ ooit…

Vechten om 50 stuks

Citroën laat namelijk weten dat alle 50 exemplaren van zijn My Ami Buggy over de virtuele toonbank gingen in amper 17 minuten en 28 seconden. De snelste klant wist zijn brommobiel-buggy op stroom zelfs te bemachtigen in 2 minuten en 53 seconden. We zeggen daar wel bewust “virtueel”, want de verkoop vond volledig online plaats. Het is dus ook niet alsof er een enorme wachtrij bij de Citroën-importeur stond te drummen, al kreeg de website van de fabrikant het misschien wel even lastig met naar eigen zeggen 1.800 geïnteresseerden.

Citroën My Ami Buggy 2022

Dat is namelijk het aantal smeekbedes dat Citroën in de bus kreeg nadat het eind vorig jaar een ruigere versie van de Ami onder de noemer ‘My Ami Buggy Concept’ aan de wereld toonde. Daar hebben ze dan maar naar geluisterd, al lieten ze die liefhebbers wel vechten om een oplage van amper 50 stuks. De productieversie werd ook iets minder radicaal dan het studiemodel, want bijvoorbeeld de interessante deuren met geïntegreerde draagtassen, het knalgele interieur en de guitige off-roadwieltjes moesten eraan geloven. Dat jij hierover geen berichtje in je mailbox gekregen hebt, hoef je die de lokale Citroën-dealer trouwens niet kwalijk te nemen. Alle exemplaren van de My Ami Buggy waren namelijk bestemd voor de Franse markt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités