Porsche Vision 357: wat als je de 356 vandaag zou maken?

In 2023 viert de Porsche 356, en daarmee Porsche als automerk, zijn 75ste verjaardag. Om dat te vieren, hebben de designers bij Porsche zich op hun tekentafels geworpen om te visualiseren hoe het iconische model er zou uitzien als het vandaag werd gebouwd. Met als resultaat deze Porsche Vision 357.

In 1948 maakte Ferdinand Porsche, Ferry voor de vrienden, zijn droom werkelijkheid met de lancering van de 356, het eerste model van zijn eigen merk. De 356 was een compact sportwagentje met een zeer laag gewicht, waardoor de 40 pk sterke boxermotor achterin zelfs pittig aanvoelde. In totaal werden er zo'n 78.000 exemplaren gebouwd van de 356, alvorens het model het stokje overhandigde aan de 911 die vandaag nog steeds de kern van het gamma vormt. Maar wat als Porsche de 356 opnieuw zou ontwerpen?

Techniek van de Cayman GT4 RS

Dat probeert deze Porsche Vision 357 voor te stellen. Het is een retromoderne racewagen die de kernwaarden van de 356 probeert de vermengen met moderne techniek. De technische basis komt trouwens van de 718 Cayman GT4 RS, inclusief de 500 pk sterke zescilinder boxer. Maar de koets is volledig nieuw, met afgeronde lijnen die het verleden en de toekomst met elkaar doen versmelten. Let op de verstopte koplampen en achterlichten, de wraparound voorruit en de titanium uitlaatpijpen.

Het toekomstige zit hem ook in de ecologische elementen van de Vision 357, zoals de zijschorten die uit natuurlijke vezels zijn gemaakt, of het feit dat de boxermotor wordt gevoed door hernieuwbare e-fuel. Maar toch is het ongetwijfeld een echte sportwagen, te zien aan zijn brede stance, zijn magnesium velgen met centercaps en carbon aerodeksels en het nummer 75 dat bijna als racenummer de Vision 357 versiert. Productieplannen zijn er natuurlijk niet, Porsche neemt het studiemodel wel mee naar diverse autoshows de komende tijd.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités