Elektrische Range Rover mag voor het eerst buitenspelen

Range Rover Electric teaser 2024

Volgend jaar is het zover: dan wordt de eerste elektrische Range Rover ooit onthuld. Dat houdt de Britten echter niet tegen om hem nu al uitgebreid aan het werk te tonen en dat doen ze zowaar zonder enige camouflage. Daar heeft de EV dan ook geen nood aan, want hij ziet er gewoon uit zoals elke andere Range Rover.

Land Rover moet anno 2024 wel één van de enige constructeurs zijn die nog geen enkele EV onder zijn rangen telt, maar daar moet binnenkort verandering in komen. Zo verklapte het Jaguar-Land Rover-concern al dat het tegen 2026 maar liefst zes elektrische Defenders, Discovery’s en Range Rovers op de markt wil brengen — al werd dat cijfer intussen wel subtiel bijgesteld naar vier stuks door de CEO. Hoe dan ook hebben de Britten dus flink wat werk voor de boeg en het eerste resultaat daarvan laat zich nu al zien.

Anoniem vanbuiten, high-tech vanbinnen

JLR heeft namelijk een reeks beelden de wereld in gestuurd van de aankomende, elektrische Range Rover — en dan bedoelen we ook echt de ‘Range Rover’ zonder meer. De grootste telg van de familie is namelijk de eerste die volledig aan de stekker gaat en dat doet hij lekker anoniem. De “Range Rover Electric” in de beelden lijkt namelijk zo sprekend op zijn zustermodellen met verbrandingsmotoren, dat ze bij JLR niet eens de moeite hebben gedaan om hem in camouflage te hullen. Het enige verschil dat wij kunnen opmerken is dat de klep van zijn laadpoort niet zijwaarts scharniert zoals bij de PHEV’s, maar openschuift… O ja, en misschien ziet zijn grille er ook nét iets meer gesloten uit dan anders.

Range Rover Electric teaser 2024

Onderhuids belooft deze EV echter veel meer te worden dan gewoon een Range Rover met een elektro- in de plaats van een verbrandingsmotor, al blijven de Britten best beknopt omtrent de details. We mogen alleen weten dat hij over een nieuwe tractiecontrole beschikt die de reactietijd van de wielen weet te beperken tot 1 milliseconde, ten opzichte van 100 milliseconden voor verbrandingsmodellen. Dat dankt het systeem aan “directe commando’s aan de individuele elektromotoren” maar of ze daarmee willen zeggen dat elk wiel zijn eigen motor krijgt, is niet duidelijk. Reken er hoe dan ook maar op dat deze elektrische Range Rover minstens even competent wordt off-road als zijn zustermodellen en eerder verklapten ze ook al dat hij de meest verfijnde van het gamma wordt. Er is met andere woorden heel wat om naar uit te kijken in aanloop naar zijn lancering, ergens in 2025.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
this 14:18
Portrait de this

Hebben jullie al meer info omtrent de andere modellen die Land Rover onder de naam Range Rover wilt uitbrengen in de komende 2 jaar?

Joram 17:28
Portrait de Joram

Eigenlijk bitter weinig, behalve dat ze op het nieuwe 'EMA'-platform moeten staan en ook ergens in 2025 onthuld zullen worden, maar dan na deze grote Range Rover Electric. Vermoedelijk worden het dan eerder Evoque- en Velar-opvolgers, want dat tweetal is tegen dan mooi op leeftijd voor aflossing...

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités