Range Rover Sport SVR verliest camouflage

range-rover-sport-svr_04

Binnen enkele dagen maakt hij zijn debuut op Pebble Beach. Tijd voor Land Rover om de camouflage er af te halen. Met zijn blauwe kleur ziet de Range Rover Sport SVR met 550 pk er zo mogelijk nog heerlijker uit. Een F-Type R nodig met plaats voor vier? Zoek niet verder...

Natuurlijk heb je een BMW X5M, een Porsche Cayenne Turbo en een Mercedes ML 63 AMG. Maar tegenover deze extreme Sport lijken dat wel doetjes. Laten we beginnen met de krachtbron, een vijfliter V8 met 550 stampende paarden en 680 Nm koppel (Jaguar F-Type R iemand?). Een sprintje naar de honderd doe je daarmee in 4,5 seconden om daarna door te blazen tot 260 km/u.

Rechtdoor is ook niet alles

Al zijn het niet de prestaties die doen dromen, wel de moeite die geïnvesteerd is om het ding sportiever te laten rijden. Zo krijg je een getunede automaat met acht verzetten die sportiever (lees: harder) en sneller schakelt. Achteraan krijg je een Dynamic Active Rear Locking differentieel. Eentje die veel sneller klikt waardoor er meer kracht naar het juist achterwiel kan gestuurd worden. Ook het midden-differentieel werd herbekeken waardoor de balans beter verdeeld wordt.

range-rover-sport-svr_04

Daarnaast wordt de ophanging opgewaardeerd en krijg je stevige Brembo-remmen. Tenslotte wordt alle elektronica dynamischer afgesteld. Toepassingen die de sport SVR in 8 minuten en 14 seconden over de Nürburgring hebben gestuurd.

Extreem tot in het interieur

Uiterlijk herken je de SVR aan herwerkte bumpers. Vooraan met meer koelingssleuven, achteraan met vier stevige uitlaatpijpjes. 21-duims velgen maken het plaatje af. Al kan je hem ook herkennen aan de SVR-badges die rondgestrooid zijn.

range-rover-sport-svr_04

Binnenin krijg je vier kuipzeteltjes. Juist ja, vier stevige stoeltjes in een SUV. Het moet niet gekker gaan worden. Belgische prijzen hebben we nog niet. Een Amerikaanse kunnen we wel meegeven; 110.475 Dollar. Wij gaan alleszins nog wat verder kwijlen op de heerlijke plaatjes.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
Wim 11:22
Portrait de Wim

stevig

Carlos 07:54
Portrait de Carlos

Geen lelijke wagens de nieuwe RR.
Deze moet toch echt wel een tank zijn die voorbij komt. Laat staan in je zijdeur ramt :-p.
@Rob dan vind ik de generatie na die jij laat zien net iets mooier. Is net iets meer een stevig blok die voorbij rijdt :-). Ik heb zelf eentje van 2000(P38) en zelf ook content van de looks.

Carlos 12:25
Portrait de Carlos

Is een diesel 2.5.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités