10 nieuwe cabrio's voor het zonnige weekend

mercedes-sl-class

Met het mooie weer van de afgelopen dagen, dromen we op de redactie van een cabrio om onze haren in de wind te laten wapperen. We lijsten tien wagens op die je zo op onze oprit mag parkeren.

Niet alle cabrio's en hun rijders zijn natuurlijk hetzelfde. Waar de ene sportiviteit en dynamisch riujgedrag verkiest de andere een verwarmde rug en een zachte demping. Wij maakten een shortlist van tien nieuwe cabrio's die aan ieders wens kunnen voldoen. Maar haast je, want na het weekend is het opnieuw gedaan voor een tijdje met het mooie weer. Andere suggesties? Smijt ze in de comments.

Abarth 124 Spider

abarth_124_spider

Uit de heilige drievuldigheid Abarth-Fiat-Mazda kiezen we deze Abarth. Sportieve motor, en met het onderstel van de MX-5, dat moet de ideale combinatie zijn. Of is 170 pk teveel van het goede in deze speelse rakker? Vanaf 36.000 euro in de catalogus.


Alfa Romeo 4C Spider

alfa_romeo_4c_spider_italia

Doe dan nog maar een Italiaan in de zonnige lijst. Al gooien ze met kortingen naar je hoofd, de 4C Spider blijft een weinig geziene wagen op onze wegen. Jammer, want je kan je best goed amuseren met de knetterende macho. Vanaf 73.200 euro in de catalogus.


Audi S3 Cabrio

audi_s3_cabriolet

Iets discreter gaat het met de S3 Cabrio. Een facelift verder blijft hij vrolijk mee in de catalogus staan. Of neem je dan liever de S5 Cabriolet met net dat iets meer vermogen mee? Vanaf 52.090 euro in de catalogus.


BMW M4 Cabrio

bmw_m4_cabrio

Die krachtigere versie vind je ook bij BMW, waar de M4 Cabrio zich breed over de weg smeert. Snel even je haren drogen na de douche, dat doe je met deze 431 pk. Vanaf 90.050 euro in de catalogus.


Ford Mustang Convertible

ford_2017_mustang

Een tochtje op de E40 is niet te vergelijken met een rit op de Route 66. Toch kan je roadtrip-plannen bedenken met deze Europese variant van de oer-Amerikaanse roadtripauto. Maar neem je 'm met V8, of toch met braver klinkende 2.3 EcoBoost? Vanaf 43.500 euro in de catalogus


Jaguar F-Type Convertible

 jaguar-f-type-v8-2013

Denk je even mee terug aan onze fijne roadtrip in het Zwarte Woud met de F-Type V8? De roffel van die lekkere V8 klinkt nog altijd na in onze oren. Vanaf 66.680 euro in de catalogus.


Mazda MX-5 RF

mazda-mx-5-rf

We kozen dan wel de Abarth hierboven, maar zo'n RF gaat er ook altijd in. Iets zwaarder dan de gewone roadster, maar o-zo fijn om naar te kijken. Het is lang geleden dat een stalen wegklapdak er zo goed uit zag. Vanaf 26.190 euro in de catalogus.


Mercedes SL

 mercedes-sl-class

De Sportlich-Leicht van Mercedes is een beetje van zijn originele naam kwijt gespeeld, hij kreeg er een pak comfort voor in de plaats. De ideale cruiser voor een toertje met je lief in de zomer. Vanaf 107.690 euro in de catalogus.


Porsche 718 Boxster

porsche_718_boxster_gts

Sportlich en Leicht is deze 718 Boxster dan weer wel. Ooit geboren als baby-Porsche moet je hem tegenwoordig nageven dat hij uitgegroeid is tot een volwaardig model binnen het gamma. Vanaf 57.330 euro in de catalogus.


Volkswagen Beetle Cabrio

rijtest-volkswagen-beetle-cabrio-dsg

Een icoon dat stilaan het einde van zijn leven ziet naderen. De tweede generatie nieuwe Beetle was minder iconisch dan de eerste maar de verhoudingen klopten beter en ook qua rijden was hij een vooruitgang. Vanaf 24.230 euro, uitsluitend nog uit stock te krijgen.

Derniers articles publiés

Commentaires (5)

Laisser un commentaire
JelleDr 13:31
Portrait de JelleDr

Zalig cruisen idd, tot je op een kruispunt komt; “Goeiedag meneer, heeft u onze stickers al gekocht? :-)

Carlos 13:34
Portrait de Carlos

F-type for sure! M m m

John 17:31
Portrait de John

Mercedes C (43-63(s)) mag er ook wel tussen staan. De reguliere MX5 zou toch ook niet mogen ontbreken

4g63 18:12
Portrait de 4g63

Hier gaan we weer:
Eclipse spyder, weinig populair, zijn enkele Nederlandse garages die de laatste modellen invoeren en verkopen. Hoeft geen 3.8 V6 te zijn, 2.4 is meer dan zot genoeg.
Buitenbeentje MR2 Spyder mag ook.
Beide niet nieuw maar houden het vrij lang vol. Maakt me dus niet uit dat de jongste reeds 9jaar is.

Jelledr 09:27
Portrait de Jelledr

*edit: dat was inderdaad een tikfoutje. Inmiddels aangepast.*

Anderzijds sluit ik mij aan wat er reeds geschreven werd. De ST mag ook in het rijtje, de bediening van het dak is immens verbeterd tegen vroeger. In 5 seconden op- en af.

Nog een klepper die er bij mocht maar niet meer van de nieuwste is is de S2000.

Als het nieuw moet zijn mis ik bog de 2- en 4 reeks cabrio. Of de Z4?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités