Nieuwe Volkswagen Golf aan de prijs (2019)

volkswagen golf VIII mk8 price 2019

De catalogusprijzen van de nieuwe Volkswagen Golf had je nog van ons te goed. Voor het einde van het jaar zouden we die kunnen meegeven. En kijk, daar heb je het, nu weet je hoeveel je op die cheque moet schrijven voordat je hem onder de kerstboom legt.

Al hebben we nog geen resultaten van het onderzoek naar hoeveel mensen elkaar een Volkswagen Golf cadeau doen voor kerst. Aan de verkoopsvolumes zullen er dat wel wat zijn, we weten niet zeker of het toch geen foute cadeau is.

twee starters

Volkswagen biedt in eerste instantie enkel het 'Life'-uitrustingsniveau aan, met twee motorisatie in het Golfje; de 1.5 TSI en de 2.0 TDI. De 1.5 TSI is er dan weer met twee vermogensversies, zo kost de 130 pk-versie met manuele versnellingsbak je minimaal 28.100 euro. Dat is meteen de instapper van de Golf. Wil je 150 pk, dan krijg je standaard een DSG7-automaat meegeleverd en dan betaal je 31.760 euro.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Golf VIII

Ook de 2.0 TDI is er met twee vermogensversies. Zo kost de 115 pk sterke variant je 29.710 euro. Ook hier krijg je een manuele zesbak. De 150 pk dieselversie krijgt ook weer standaard de DSG7-bak mee en kost dan 33.419 euro.

volkswagen golf VIII mk8 price 2019

Wie dat wenst, kan ook voor een "1st Edition" kiezen. Dan heb je enkel keuze tussen een 130 pk sterke TSI of een 115 pk sterke TDI. De eerste kost dan 29.390 euro, de tweede 31.000 euro rond. Je krijgt een aantal opties zoals het navigatiesysteem en de DAB+ radio standaard, maar dan moet je beide wagens wel vanuit stock bestellen, op is op.

Bekijk hier onze video over de Volkswagen Golf VIII

Enkel wit is standaard als carrosseriekleur, voor de gewone non-metallic kleuren betaal je 350 euro extra. Wil je metaalkleur, dan kost dat 800 euro. Parelmoer wit kost 1.400 euro, maar de kans dat je die veel zal tegenkomen lijkt ons eerder klein. Een Head up-display kost 680 euro, de achteruitrijcamera staat voor 320 euro in de catalogus.

volkswagen golf VIII mk8 price 2019

We verwachten dat er in de komende maanden nog heel wat minder vermogende versies bijkomen enerzijds, en dat we nadien nog wat artikels zullen maken rond de lancering van de GTE, GTI en andere varianten.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités