Honda’s nieuwe hybride-SUV heeft een naam: ZR-V

Honda HR-V USA 2022

Honda voegt binnenkort een derde SUV aan zijn gamma toe, en die komt ook naar België. De nieuwkomer wordt een heuse wereldauto, die zich waarschijnlijk enkel qua naam zal onderscheiden per markt. Die naam wordt bij ons ‘ZR-V’, en de SUV wordt zoals verwacht aangedreven door hybridekracht.

Dat SUV’s het merendeel van je winst verzorgen, dat beginnen ze bij Honda ook door te krijgen. Daarom breiden de Japanners hun gamma binnenkort uit met een derde hoogpotige, die tussen de HR-V en de CR-V moet komen te staan. We wisten stiekem al langer hoe dat model er ongeveer uit zou gaan zien, maar nu laat Honda ook zijn definitieve naam weten. Bij ons zal hij door het leven gaan onder de noemer ‘ZR-V’.

Zoomer Runabout Vehicle

We zeggen er bewust ‘bij ons’ bij, want indien je dit artikel leest vanuit de VS — je weet nooit — zal de auto in jouw straatbeeld verschijnen met een ‘HR-V’-badge op zijn achterklep. Honda zal het model namelijk mits een paar kleine aanpassingen verkopen over de hele wereld, en hanteert daarvoor verschillende namen. Aan de andere kant van de oceaan werd de SUV dus al voorgesteld als ‘HR-V’, maar bij ons is die naam al gereserveerd door een kleiner model. In de plaats daarvan kozen de Japanners voor de Europese en de Chinese markt voor ‘ZR-V’, waarbij de Z naar verluidt moet verwijzen naar ‘generatie Z’ of — zoals zijn leden het zelf uitdrukken — de ‘zoomers’. Dat is de generatie die nu zowat midden de 20 jaar oud is, en dat duidt meteen de doelgroep van deze SUV aan.

Honda HR-V USA 2022

Daarnaast laat Honda al weten dat ook de ZR-V gebruik maakt van zijn e:HEV hybride-aandrijflijn. Die technologie schuilt momenteel ook al onder een aantal andere Hondae, al verschillende vermogens wel per model. Wat ze wel allemaal gemeen hebben, is dat het telkens om zelfopladende hybrides gaat — zonder stekker dus. Wij zetten ons geld alvast op de 2.0-litermotor die even geleden debuteerde in de nieuwe Civic e:HEV, en die daar 184 pk en 315 Nm koppel naar de voorwielen brengt. Wanneer we alle details over de nieuwe ZR-V te weten komen, geeft Honda nog niet mee. Ze laten wel weten dat het model onze dealers in 2023 moet bereiken.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités