Optiefans: Dit kost de ideale Toyota Corolla Hybrid (2022)

Optiefans Toyota Corolla Hybrid 2022

In onze ‘Optiefans’-rubriek schuimen we de optielijsten af op zoek naar de valkuilen der verraderlijke pakketten of net naar die begeerlijke basismodelletjes. Deze keer is het de beurt aan de degelijke zuinigheid zelve: een Toyota Corolla Hybrid.

Zo vaak als men over Duitse constructeurs zegt dat ze je een meerprijs laten betalen voor elk schroefje of schermpje op je nieuwe auto, net zo vaak hoor je over Japanners dat ze alles gratis mee geven. Kijk er maar even de Toyota-configurator op na, want daar gooien ze de rijstrookassistenten en de adaptieve cruisecontrols gewoon kostenloos naar je toe. Maakt dat van deze ‘Optiefans’-editie over de Corolla dan een lekker korte? Dat nu ook niet…

Toyota = Hybrid

Een Toyota bestellen blijkt namelijk toch net niet zo simpel als je zou denken. Kijk je bijvoorbeeld nog maar in de Corolla-configurator, dan krijg je de keuze uit wel negen verschillende versies. In essentie gaat het slechts om vijf uitrustingsniveaus, maar de laagste twee worden tweemaal vermeld omdat je die ook met een 1.2-liter benzineblokje kan krijgen en de hoogste twee omdat je daar een krachtigere hybride aandrijflijn met een 2.0-litermotor kan bestellen. Een Toyota zonder Hybrid-badge is echter geen complete Toyota, vinden wij, en dus kijken we enkel naar de hybrides. We beperken ons verder ook tot de zuinige, 122 pk sterke 1.8-versie, aangezien niet iedereen nood heeft aan de 180 pk’s die met zo’n 2.0 Hybrid gepaard gaan.

Optiefans Toyota Corolla Hybrid 2022

Dan blijven er dus vijf uitrustingsniveaus over. De goedkoopste versie heet gewoon ‘Corolla’, en daarin kost een hybride je minstens 28.890 euro. Die wordt echter op z’n Japans uitgerust, want ieder exemplaar krijgt bijvoorbeeld standaard adaptieve cruisecontrol en een rijstrookassistent, een lichtsensor, automatische klimaatregeling in twee zones en een infotainmentsysteem met smartphone-integratie mee. Aan de buitenzijde zijn ze dan weer minder vrijgevig, want daar start je de configuratie al met een zwarte lakkleur waarvoor je moet bijleggen. Kies je echter voor ‘super white’, dan gaat die 790 euro er terug af. In dit uitrustingsniveau ben je bovendien aangewezen op stalen velgen met wieldoppen, en kan je het interieur ook maar in één stofje laten bekleden. Op technisch vlak is de auto dus al goed uitgerust, maar dat zie je er niet meteen aan.

Keuzestress

Daarmee komen we echter nog niet in de buurt van onze ideale auto, dus we moeten gaan zoeken in de hogere uitrustingsniveaus. Naast de naamloze basisversie heb je dan nog de keuze uit Dynamic, Style, GR Sport en Premium. Het niveau dat je kiest voegt niet alleen standaarduitrusting toe, maar geeft je ook meer keuze in de aankleding van de auto en in de pakketten die je eraan kan toevoegen. Dat geeft je veel keuze, en dus ook wat keuzestress. Zo voegt de Dynamic-versie lichtmetalen velgen van 16 inch toe, en kan je optioneel de parkeersensoren, de navigatie, de zelfdimmende achteruitkijkspiegel en de regensensor toevoegen die onze ideale auto op papier compleet maakt door het ‘Business Pack + Navi’-pakket aan te vinken. Dan eindig je op 32.850 euro, maar daar zijn wij toch niet voor gegaan.

Optiefans Toyota Corolla Hybrid 2022

Kijk je namelijk naar het ‘Style’-uitrustingsniveau, dan krijg je voor 34.390 euro — amper 1.540 euro meer — gewoon alles wat we nodig hebben standaard mee. Bovendien voegt die versie ook andere snufjes zoals een sleutelvrije vergrendeling en opstart en verwarmde voorzetels toe, maar ook (kunst-)halflederen bekleding en knappere 17-inchvelgen — want het oog wil ook wat. Zo’n zaken voegen gemakkelijk wat restwaarde toe aan je aankoop, en het enige dat we nog moesten aanvinken was de knappe Oxide Bronze-metalliclak ter waarde van 790 euro om ons exemplaar compleet te maken.

De totaalprijs voor onze ideale Toyota Corolla Hybrid: 35.180 euro.

Vinden jullie deze prijs terecht voor een oerdegelijke, goed uitgeruste hybride-hatchback? Of kiezen jullie voor dat geld liever voor een (iets minder complete) Volkswagen Golf benzine?

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités