Fourgonnette: ook Citroën Berlingo krijgt retro-jasje

Citroën Caselani Fourgonnette 2022

Heeft je klassieke ziel de Citroën Berlingo volledig afgeschreven sinds je hem enkel met een elektrische aandrijflijn kan bestellen? Dan kan deze retro-ombouw je misschien nog van gedachte doen veranderen. Dankzij Caselani verandert je bestelbreak namelijk in een moderne 2CV Fourgonnette.

Als je eerste reactie nu is “Wie is Caselani,” dan voorzien we je bij deze graag van je dagelijkse wist-je-datje. Caselani is een onafhankelijke, Italiaanse carrosseriebouwer die en paar jaar geleden menig foodtruck- en camperziel veroverde met zijn Type H. Daarvoor begon het bedrijfje met een Citroën Jumper en kleedde het de bestelwagen zo aan dat die ging lijken op de klassieke HY. Ook Citroën zelf was zo verliefd op het resultaat dat zijn officiële dealers de ombouw gingen aanbieden aan hun klanten, en zo geschiedde. De samenwerking leidde iets later ook tot de Type HG op basis van de Citroën Jumpy/Spacetourer en nu tot deze Fourgonnette.

E-Fourgonnette?

Die nieuwkomer zoekt het alweer een slagje kleiner dan de Types H en HG, want hij neemt de technische basis van de Citroën Berlingo over. Daarbij wordt een groot deel van de carrosserie echter ofwel bedekt door een nieuw paneel, ofwel helemaal vervangen, om zoveel mogelijk te gaan lijken op de 2CV Fourgonnette uit de jaren ’50. Vooral vooraan zijn de wijzigingen ingrijpend, want alles van de motorkap tot de zijvleugels wordt in het nieuw gestoken. Het resultaat is een karaktervol retro-frontje met uitpuilende koplampen, een verschroomde grille en een klassiek bumperontwerp.

Citroën 2CV Fourgonnette 1951

Veel informatie geeft Caselani nog niet vrij over deze ombouw, al lijkt het erop dat het eindresultaat gewoon ‘Fourgonnette’ gaat heten. Afgaande op de aandrijflijnen die momenteel onder de reguliere Berlingo schuilen, verwachten we dat de bestelwagen zowel met benzine- en dieselmotoren als met een een elektromotor en 50 kWh-accu samengesteld zal kunnen worden. De kans is echter groot dat je de personenversie enkel in elektrische vorm kan bestellen, net zoals dat momenteel bij donor Berlingo en diens Stellantisbroertjes Peugeot Rifter, Opel Combo en Fiat Doblo het geval is. Maar kijk, dan ziét je Berlingo er tenminste toch wat ouderwetser uit.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Chauffeur 12:15
Portrait de Chauffeur

Het is een prachtig concept maar vreselijk duur. Had in 2019 behoorlijk hagelschade aan mn Ducato en heb toen wat prijzen opgevraagd om hem in HY/retro te maken. rond de 30.000Excl.BTW incl Montage. Hele Ducato koste toen rond de 20 incl.BTW. Ga mij nu oriënteren op een Jumpy maar lees hierover(nog) niets in uw stukje.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités