Heiligschennis? Zeldzame Bentley S2 Continental ruilt V8 in voor elektromotor

Bentley S2 Continental Lunaz EV 2023

Dat je de gemiddelde klassieker tegenwoordig onder stroom kan zetten, weten we al langer dan vandaag. Dat iemand zoiets ook zou doen met een zeldzaam verzamelstuk, dat zou je misschien niet verwachten. Tot nu, want één van de vier Bentley S2 Continentals ter wereld moet het voortaan zonder zijn V8-blok stellen.

We hebben ze hier al vaak behandeld, klassiekers die onder stroom gezet worden. Sommigen zien dit namelijk als de manier bij uitstek om ons automobiel erfgoed relevant te houden, en een aantal autofabrikanten lijkt het daar zelfs mee eens. Zo kan je sinds kort bij Renault terecht om je R4 te elektrificeren, biedt ook Mini een conversie aan voor zijn oer-model en kan je zelfs aan Jaguar vragen om het blok van je E-Type te vervangen door een elektromotor en een setje accu’s. Vind je die laatste echter al iets te zeldzaam voor zo’n ingreep, dan heb je nog niet van deze Bentley gehoord.

Eén van vier exemplaren

Dit is namelijk een Bentley S2, in essentie een model dat de Britten van 1959 tot 1962 bouwden in een oplage van zo’n 2.300 stuks. Zoals dat in die tijd ging, passeerde een aantal van die S2’s echter eerst langs een carrosseriebouwer voor ze hun koper bereikten. Dat gebeurde met deze S2 Continental uit 1961, die als één van slechts vier exemplaren onder handen genomen werd door coachbuilder James Young. Daar werd de auto voorzien van een volledig hertekend koetswerk, terwijl de 6.2-liter V8-motor wel behouden bleef. 62 jaar na datum heeft het Britse Lunaz het op zich genomen om dat werkje af te maken, en hebben ze ook die krachtbron vervangen door een iets moderner alternatief.

Bentley S2 Continental Lunaz EV 2023

Zo vinden we in het vooronder van deze S2 Continental tegenwoordig een elektromotor, en dat is ook niet de minste. Die produceert namelijk zo’n 400 pk en 720 Nm koppel, waarmee de statige slee naar de 100 km/u snelt in 6,9 seconden. Gelukkig heeft Lunaz ook de ophanging en de remmerij onder handen genomen om te vermijden dat het peperdure gevaarte zichzelf compleet te pletter rijdt. Vind je dit allemaal maar wat vulgair, dan kan deze kleine voetnoot je misschien geruststellen: Lunaz laat weten dat het de originele motor vakkundig opgebaard heeft dus zodra zijn gefortuneerde eigenaar het gehad heeft met al die stilte, kan de hele ombouw weer ongedaan gemaakt worden.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités