Project Mondo G is Mercedes G-Klasse met de ‘G’ van ‘gestoord’

Mercedes Project Mondo G 2023

Iedereen mag wel eens gek doen; zelfs een bloedserieus premiummerk als Mercedes-Benz. Daarom trokken ze met hun minst logische model — de G-Klasse — naar modemagnaat Moncler en vroegen ze wat zij ervan zouden maken. “Wat dacht je van een enorme, gewatteerde jas,” moet het geklonken hebben.

De M/V/X in de straat kent Mercedes vooral als producent van oerdegelijke, liefst muisgrijze premiumsedans. Achter de schermen schuilt echter een clubje designers die hun creatieve ei af en toe eens kwijt moeten, en dat doen ze liefst in samenwerking met grote namen uit de modewereld. Zo toonden ze in 2021 een soort offroadcoupé die ze in samenwerking met inmiddels overleden ontwerper Virgil Abloh gebouwd hadden en kregen we vorig jaar Will-I-Am’s visie op een G-Klasse met GT-silhouet te zien. Die G-Klasse is nu opnieuw het middelpunt van zo’n creatieve uitspatting.

Ruimtetuig met rits

Dit is namelijk de Project Mondo G, een Mercedes G-Klasse die er zo gek uitziet dat je niet zou geloven dat het ding echt bestaat. Dat is echter wel het geval, want in de basis kijk je hier naar een niet meer verkrijgbare driedeurs variant van de iconische offroader. Over de technische specificaties zwijgt Mercedes in alle talen, maar de afmetingen zijn wel het vermelden waard. Zo is het gevaarte met zijn 4,6 meter lengte wel korter dan een nieuwe G-Klasse, maar zijn de hoogte van 2,8 meter en breedte van liefst 3,4 meter natuurlijk van een ander niveau. Dat dankt de Mondo G aan de toevoeging van werkelijk enorme wielen met hetzelfde motief als de jassen van Moncler. Ook de soft-top doet daar trouwens aan denken, en voor zij die nog twijfelden: daar is zelfs een gigantische rits aanwezig.

Mercedes Project Mondo G 2023

De verschijning doet wat denken aan een ruimtetuig of een soort maanbuggy om andere werelden mee te ontdekken, en die indruk wordt versterkt door de setting van de foto’s. Daar lijkt de Mondo G namelijk te rijden over een ijsplaneet vol door Moncler ingepakte, zwevende astronautjes. Het ziet er allemaal wat te gek voor woorden uit, maar indien je het ding in realiteit wil zien kan dat ook. Mercedes en Moncler onthulden de Project Mondo G namelijk tijdens de Fashion Week die momenteel aan de gang is in Londen. Je kan hem daar voor de duidelijkheid niet kopen: het blijft bij deze ene showcar.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités