Vergeet de Passat: Skoda Superb laat zich nu ook zien als berline

Skoda Superb liftback teaser 2023

De nieuwe Skoda Superb is bijna klaar voor zijn onthulling, en die krijgt alvast één belangrijk verkoopargument. In tegenstelling tot platformgenoot Volkswagen Passat komt die er namelijk wel nog als lage berline, in dit geval een vijfdeurs liftback. Reden genoeg voor Skoda om er al even mee te plagen.

Vorige week ging bij Volkswagen het doek van de nieuwe Passat, maar de traditioneelste lezers onder u misten daarbij misschien wel iets. Zo komt de negende generatie hier uitsluitend op de markt als break, terwijl de sedan van voorheen geen vervolg meer krijgt… Of toch bijna want zij die per sé een Passat sedan hadden gewild, kunnen straks ook gewoon bij Skoda gaan aankloppen.

Meer koetswerkvormen, meer draaiknoppen

De Tsjechische concerngenoot van Volkswagen maakt zich namelijk klaar voor de lancering van de nieuwe Superb, een auto die zijn platform en motoren zal delen met de Passat. Net als de Passat komt de Superb er dan ook als break, maar die voegt daar nog een tweede carrosserievorm aan toe: een berline of meer specifiek eigenlijk een liftback. Die laat Skoda alvast even in camouflage zien, en ze verklappen erbij dat er achter die vijfde deur plek is voor een mooie 645 liter bagage — 20 liter meer dan bij de uitgaande Superb met lage koffer. Het nieuwe model groeit dan ook een dikke vier centimeter ten opzichte van zijn voorganger, al blijft hij natuurlijk wel minder praktisch dan de break die straks 690 liter kofferruimte zal bieden.

Skoda Superb liftback teaser 2023

Die break toonde Skoda eerder al, en toen gaven ze ook inkijk in flink wat andere gegevens. Zo weten we al dat er 2.0-liter diesel- en benzinemotoren onder de kap komen te liggen, die hun vermogen naar de voor- of de vier wielen kunnen sturen. Het pronkstuk wordt echter de iV-plug-inhybride met een elektrisch rijbereik van dik 100 kilometer. Daarnaast gaf Skoda ook al ongehinderd inkijk in het interieur, dat een groter infotainmentscherm combineert met een resem handige draaiknoppen. Ook die heeft de Volkswagen Passat trouwens niet, dus er zijn wel meer redenen om uit te kijken naar de lancering van deze Skoda Superb. Die vindt normaal gezien plaats in november dit jaar.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités