Ford Racing gaat Mustang RTR bouwen

ford-mustang-rtr-2014_01

Bij Ford Racing staan ze te popelen om de nieuwe Mustang aan te pakken. De eerste schetsen van de Mustang RTR hebben ze alleszins al klaar. Die belooft de Mustang een stuk dikker te maken.

Het is raar, vroeger maakten we altijd de afweging of Mustang-nieuws wel relevant genoeg was voor België. Nu de nieuwe Mustang ook hier de verkoop ingaat kunnen we lekker al het nieuws vergaren en er over schrijven dat het een lieve lust is. Deze RTR is daar een mooi voorbeeld van.

Dikke pony

Hij is - logisch - gebaseerd op de nieuwe, zesde generatie van de Mustang en maakt de Amerikaanse pony een stuk dikker op stylingsvlak. De voorkant werd hertekend en krijgt in de grille twee heerlijke D-vormige stukjes. Achteraan merken we dan weer een heftige diffuser op en een stevige spoiler op de kofferklep.

ford-mustang-rtr-2014_01

Technische details zijn nog niet vrijgegeven. Al komt hij standaard met de 2.3-liter Ecoboost en kan je optioneel opteren voor de 5-liter V8. Dat beide motoren wat gekieteld zullen zijn, dat hoeven we jullie niet te vertellen.

De hamvraag is echter of we deze modelletjes nu ook in België zullen krijgen. Of blijven de extremere jongens aan de andere kant van de oceaan. En neem het van ons aan, dat zijn er een hoop. Deze RTR is het begin, maar we gaan er prat op dat er ook nog een Mustang BOSS en Shelby zal verschijnen.

ford-mustang-rtr-2014_01

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités