Porsche bevestigt: ook volgende generatie Cayenne wordt zuiver elektrisch

Porsche Cayenne Facelift teaser 2023

Porsche heeft een presentatie gegeven waarin ze vooral vierden dat ze flink wat winst gemaakt hebben, maar dat is niet de grootste verrassing die daar naar boven kwam. Zo opende CEO Oliver Blume ook voor het eerst het boekje over de volgende generatie van de Cayenne. En jawel: die wordt zuiver, uitsluitend, volledig elektrisch.

Zij die het reilen en zeilen bij Porsche op de voet volgen, weten dat er een grondige facelift voor de Cayenne aan zit te komen. Zo’n facelift vindt gewoonlijk plaats middenin de levenscyclus van een model, maar de huidige generatie van Porsches oer-SUV is al sinds 2017 op de markt. Dat betekent dus dat de Cayenne een uitzonderlijk lange adem moet krijgen, en nu weten we ook waarom dat zo is.

Drie elektrische SUV’s

Porsche heeft namelijk een PowerPoint-presentatie op poten gezet waarin ze het vooral hadden over hun recordomzet vorig jaar — of wat had je dan gedacht — maar er werd ook over de toekomst gepraat. Daarin bevestigden de Duitsers een gerucht dat al langer de ronde deed: dat de Cayenne in zijn volgende generatie een zuiver elektrisch model wordt. Over een precieze lanceringsdatum voor die vierde generatie blijven ze voorlopig redelijk vaag; ze verklappen alleen dat het ergens na 2025 zal zijn. Dat verklaart waarom de huidige Cayenne nu nog zo’n grondige facelift krijgt, want die moet het dus nog tot dan uitzingen.

Porsche Macan EV teaser 2022

Voor die elektrische Cayenne er komt, hebben ze in Stuttgart echter nog een paar andere elektrische beloftes in de wachtrij staan. Zo moet de langverwachte Macan EV zijn eerste kopers bereiken in 2024, en komt er het jaar nadien een zuiver elektrische 718-opvolger op de markt. Daarna volgt dan de nieuwe Cayenne, maar ook daar blijft het niet bij. Porsche bevestigt namelijk ook de komst van een nog grotere SUV boven de Cayenne, die volgens de geruchtenmolen over een interessante vorm zal beschikken en eveneens volledig elektrisch zal zijn. Het doel van dat alles is dat tegen 2030 80% van Porsches verkoop uit “koolstofneutrale” modellen moet bestaan — waarmee Porsche dus ook nog de deur open laat voor de tegenwoordig controversiële e-fuels.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités