Abt Audi RS 7 Legacy Edition is 760 pk sterk feestvarken (2023)

ABT Audi RS 7 Legacy Edition 2023

Een paar maanden geleden pakte tuner Abt een flink opgepepte Audi RS 6 uit ter ere van het twintigjarige bestaan van het model, maar dat is niet de enige Audi die een verjaardag te vieren heeft. De RS 7 wordt er dit jaar namelijk tien, dus ook die wordt getrakteerd op zo’n ‘Legacy Edition’.

In 2010 gaf Audi het startschot voor de A7 maar zij die dat alles in een sportief jasje wensten, moesten wachten tot 2013. Toen trokken ze in Ingolstadt namelijk het doek van de eerste RS 7, een versie die mocht meegenieten van de techniek van de iconische RS 6. Het resultaat overtuigde genoeg gefortuneerde gegadigden om het receptje mee te nemen naar de tweede generatie van de A7, en dat is de auto waar we hier tegen aankijken… Maar dan nog flink wat krachtiger.

Sportback vs. break

Audi-huistuner Abt viert namelijk de tiende verjaardag van de RS 7, en voor die verjaardag krijgt het model zomaar even 130 pk’tjes cadeau. Deze Legacy Edition hoest namelijk 760 pk en 980 Nm koppel op, in vergelijking met de 630 pk en 850 Nm die de 4.0-liter biturbo-V8 van de reguliere RS 7 Performance-topversie produceert. Om die winst te halen worden beide turbo’s en intercoolers vervangen, net als het brein van het motorblok. Het resultaat is een RS 7 die naar de 100 km/u knettert in amper 3,1 seconden, en die er dankzij allerhande koolstofvezel gevleugelte uitziet als iets uit een Transformers-film.

ABT Audi RS 7 Legacy Edition 2023

Wat dat betreft kan hij moeiteloos zij-aan-zij gaan staan met de Audi RS 6 Legacy Edition die Abt even geleden onthulde ter ere van diens twintigste verjaardag, en dat geldt eveneens op vlak van cijfers. Beide Legacy Editions krijgen namelijk dezelfde motorische aanpassingen en dat resulteert in precies dezelfde 0-naar-100-tijd. Ze zijn ook allebei verkrijgbaar in een beperkte oplage van 200 stuks dus de enige vraag die je nog rest is welke van de twee je verkiest: de break of de Sportback… En waar je dik 100.000 euro en een donorwagen vandaan gaat halen om naar Abt te sturen, maar dat terzijde.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités