Deze gestoorde ‘Defender’ perst dik 1.000 pk uit benzine- of elektromotoren (2024)

Scarbo SV Rover 2024

Mis je de klassieke Land Rover Defender, dan ben je blijkbaar niet alleen. Zo sprongen er al een paar autobouwers op het iconische design om hun eigen kijk op een nieuwe Defender op de markt te brengen. De recentste toevoeging aan de lijst: deze oppermachtige Scarbo SV Rover.

Land Rover heeft inmiddels al een paar jaar een nieuwe Defender maar we snappen je best: een klassieke Defender is dat niet. Geen nood echter want naast de occasionele revival van het merk zelf, zijn er ook andere constructeurs die gezorgd hebben voor vervanging. Ineos, bijvoorbeeld, biedt ook bij ons zijn Grenadier aan en bij het Britse Bowler kan je dan weer terecht voor een flink opgepepte rallyversie van het origineel… Maar het kan altijd nog opgepepter.

Milieubewuster door de modder

Dit is namelijk de Scarbo SV Rover en klinkt die naam je bekend in de oren, dan was je vast fan van wijlen Ken Block. Scarbo Performance was namelijk het brein achter diens ‘Hoonipigasus’-Porsche maar deze keer hebben de Amerikanen zich gewaagd aan iets wat lijkt op een klassieke Land Rover Defender. Zo beschikt de SV Rover over een gelijkaardige, platte voorruit en dezelfde plooi in de flank terwijl het dakpaneel in een contrastkleurtje boven de rest van de koets torent. Zelfs de gebogen raampjes in dat dakpaneel zijn van de partij en achteraan vind je een zijdelings scharnierende deur, net als destijds dus.

Scarbo SV Rover 2024

Kijk je echter naar het onderstel, dan merk je dat dit apparaat niks met de oer-Defender gemeen heeft. Zo staat de SV Rover op een compleet nieuw chassis terwijl speciale luchtophanging zijn 40-inchwielen tot wel 75 centimeter verticale bewegingsvrijheid moet geven. Ook de aandrijflijnen beloven trouwens rallyplezier want jawel: Scarbo biedt er meer dan eentje aan. Zo kan je hem bestellen met een 1.100 pk sterke V8 met supercharger onder de kap of, indien je milieubewuster door de modder wil, een elektrische aandrijflijn met 1.020 pk. De accu is dan 75 kWh groot en meer details deelt Scarbo niet, maar wij weten genoeg. Nu alleen nog iemand vinden die zijn prijs van zo’n 1,4 miljoen euro wil voorschieten...

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités