Nissan Qashqai facelift laat zich zien in aanloop naar onthulling [VIDEO]

Nissan Qashqai facelift teaser 2024

Nissans bestverkopende model in Europa gaat deze maand onder het mes. Het merk laat de vernieuwde Qashqai namelijk al even zien in een korte video, zij het in het schemerdonker… Maar meer hebben we niet nodig om te zien: aan het succesrecept wordt niet geprutst, aan de snuit wel.

Af en toe slaat Nissan de spijker eens compleet op zijn kop, en dat is precies wat het deed met de Qashqai. Dat model sprong bij zijn intrede in 2007 namelijk best vroeg op de crossover-kar en het resultaat laat zich raden: de auto werd zo’n succes dat hij door de jaren heen de bijnaam ‘Cash Cow’ opgespeld kreeg. Ook drie generaties later is de Qashqai nog steeds veruit de bestverkopende Nissan van Europa… Dus inderdaad: why change a winning team?

Opnieuw als e-Power

Nissan heeft namelijk een korte video gedeeld waarin het de facelift voor zijn Qashqai laat zien en hadden we dat er niet bij gezegd, dan had je dat vast ook wel geweten. Hoewel de beelden best schimmig geschoten werden, blijft de crossover op zijn zachtst gezegd herkenbaar. We zien wel dat de verlichting vooraan duidelijk een update krijgt, waarbij het C-vormige lichtsignatuur een nog iets scherpere hoek lijkt te krijgen. Van de achterpartij toont Nissan nog geen beelden maar kijk je naar het geanimeerde autootje in het bestuurdersdisplay, dan ziet het ernaar uit dat ook achteraan de LEDs wat strakgetrokken worden.

Op datzelfde schermpje zien we trouwens nog een hint, en wel naar de aandrijflijn van het getoonde exemplaar. Zo valt aanvankelijk het gebrek aan een toerenteller op, waardoor de linkse teller die het vermogen weergeeft in procent al doet vermoeden dat het om een geëlektrificeerd model gaat. Rechtsonder zien we echter nog steeds een brandstofmetertje, dus we kijken hier vermoedelijk naar de e-Power-hybride die een tweetal jaar geleden aan het gamma toegevoegd werd. Of er aan de rest van dat gamma veel verandert, leer je al binnenkort: het doek gaat er volgens Nissan af op 17 april.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités