Jawel, de Bugatti Bolide gaat in productie

Bugatti Bolide 2021

Eind 2020 lanceerde Bugatti een nieuwe conceptcar: de Bolide. De reacties van gefortuneerde klanten waren zo lovend dat Bugatti hem in productie neemt. Weliswaar in een oplage van 40 stuks.

Het idee van de Bugatti Bolide was een zo licht mogelijke auto te bouwen die gebruik maakt van de imposante 8.0 W16 van het merk. Het resultaat was een amper 1.240 kilogram wegende hypercar, die zijn hele koetswerk rond aerodynamica en downforce bouwde. Volgens Bugatti zou de Bolide 1.850 pk uit de zestiencilinder puren dankzij benzine met een octaangehalte van 110, en zelfs de kaap van 500 km/u kunnen ronden.

Voor de productieversie worden die cijfers ietwat afgezwakt. Al zijn ze nog steeds indrukwekkend. Om de Bolide, die vooral voor circuitgebruik bedoeld is, te doen beantwoorden aan de FIA-veiligheidsnormen zijn er een paar aanpassingen nodig. Reken daar nog enkele andere aanpassingen bij die de conceptversie niet kan vertalen naar de productieversie, en het gewicht komt uit op 1.450 kilogram. Al is dat naar hypercarnormen nog steeds geen zwaargewicht.

Bugatti Bolide 2021

De W16 in de productieversie wordt ook aangepast zodat hij op 98 RON kan draaien. Daardoor zakt het vermogen ten opzichte van de conceptversie. Nu ja: 1.600 pk en 1.600 Nm en een meer hoogtoerige W16, reken maar dat je nog steeds in je stoel wordt gedrukt. En met ‘je’ bedoelen we de 40 gelukkige eigenaars, die na het betalen van 4 miljoen euro vanaf 2024 hun Bugatti Bolide in ontvangst mogen nemen.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Techno Patat 19:48
Portrait de Techno Patat

En ik vermoed geen straatlegale goedkeuring? Waar in the hell kan je 1.600pk op een circuit gebruiken, het rechte stuk van Spa is voorbij nog voor je eventjes adem hebt gehapt… een bocht uitacceleren is met een fluwelen voetje want 1.600pk duwt elke auto met gemak naar de buitenkant van de baan :o…

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités