Volvo verduistert XC60 plug-in met compleet zwarte Black Edition (2023)

Volvo XC60 Black Edition 2023

De Volvo XC60 krijgt een nieuwe versie, en die brengt de toch al zes jaar oude SUV weer helemaal mee met zijn tijd. Dat doet hij echter niet door extra aanraakfunctionaliteit of meer elektrificatie toe te voegen. Nee, deze Black Edition trakteert de XC60 gewoon op uitvoerige verduistering.

Volvo heeft wat te vieren, want zijn XC60 bleek vorig jaar terug te verkopen als zoete broodjes. Zo gingen er in 2022 maar liefst 5.196 stuks van over de Belgische toonbank, wat het model kroont tot tweede bestverkochte Volvo na die andere SUV: de XC40. Hoe kan je dat dan nog verbeteren, moeten de Zweden zich afgevraagd hebben. Simpel: door het ding van zijn logo’s tot zijn velgen te draperen in stoer zwart.

Enkel voor plug-inhybrides

Maak kennis met de Volvo XC60 Black Edition, een auto die helemaal doet wat zijn naam belooft. Zo wordt de carrosserie van ieder exemplaar zonder uitzondering in het Onyx Black gespoten terwijl ook de grille, de sierlijsten en de velgen in het zwart steken. Dat kon je met een beetje goede wil ook allemaal gedaan krijgen op je doordeweekse XC60, maar de Black Edition trekt de lijn nog wat verder door. Ook de Volvo-logo’s en de typeaanduiding op de achterklep worden namelijk verduisterd, en daarvoor moest je voorheen wel zelf met de viltstift aan de slag. Binnenin word je dan weer getrakteerd op zwarte bekleding in leer of halfleer, afhankelijk van hoeveel je voor je Black Edition wenst uit te geven.

Volvo XC60 Black Edition 2023

Je kan het Black Edition-pakketje met ingang van vandaag namelijk bestellen op twee grotere uitrustingsniveaus: de Plus en de Ultimate. Zo betaal je voor een exemplaar van die eerste variant minstens 60.390 euro, en moet een XC60 Ultimate in Black Edition-jasje ten minste 64.316 euro kosten. Dat klinkt als aardig wat geld, maar dat heeft alles te maken met de motorisaties die je op deze versie kan bestellen. Zo wordt de Black Edition alleen verkrijgbaar op de XC60 T6 en T8, de plug-inhybrides dus.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités